My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Νοσηλευτές εναντίον Γ. Ανδρίτσου

Απαράδεκτη είναι η έφεση του διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς, Γιάννη Ανδρίτσου, κατά του επιδόµατος θέσης ευθύνης των προϊσταµένων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ).

Όπως εξηγεί η Ομοσπονδία, µε το νέο ενιαίο µισθολόγιο περικόπηκε το επίδοµα θέσης ευθύνης των προϊσταµένων των νοσηλευτικών τµηµάτων από 290 σε 250 ευρώ. Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ αντέδρασε με αποτέλεσμα να εκδοθεί απόφαση της Ολοµελείας του Συµβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγµατική τη περικοπή.

Έτσι, άνοιξε ο δρόµος για την έγερση αγωγών κατά των δηµοσίων νοσοκοµείων από τους νοσηλευτές – τµηµατάρχες µε αντικείµενο την αναδροµική και έντοκη καταβολή της µηνιαίας διαφοράς των 40 ευρώ. Οι δε αγωγές είχαν θετική έκβαση στα διοικητικά πρωτοδικεία.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και µε την αγωγή των προϊσταµένων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κιλκίς, η οποία έγινε δεκτή µε την υπ’αριθµ. 4688/2020 απόφαση του Μονοµελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, ο διοικητής εξουσιοδότησε δικηγόρο να καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, τονίζει η Ομοσπονδία, προσθέτοντας στην ανακοίνωσή της και τα εξής:

“Είναι παραπάνω από προφανές, ότι η εν λόγω έφεση θα απορριφθεί, δοθέντος ότι είναι τουλάχιστον αδιανόητο για τα ελληνικά νοµολογιακά δεδοµένα ένα Διοικητικό Εφετείο να κρίνει διαφορετικά από την Ολοµέλεια του Συµβουλίου της Επικρατείας.

Κατά συνέπεια η πρωτοβουλία αυτή του διοικητή του ΓΝ Κιλκίς θα έχει ως µοναδικό αποτέλεσµα την επιβάρυνση του προϋπολογισµού του νοσοκοµείου και κατ’επέκταση του Ελληνικού Δηµοσίου µε την επιπλέον τοκοφορία της απαίτησης των εναγόντων – νοσηλευτών, την επιπλέον δικαστική δαπάνη και την επιπλέον αµοιβή δικηγόρου”.

Σχολιάστε