My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νομος “Eldorado-Μπόμπολα” στη Χαλκιδικη

Απ` το  antigoldgreece.wordpress.com (Βίντεο)

Xθες Κυριακή 8 Απριλίου μια ομάδα περίπου 200 κατοίκων της Μ. Παναγιάς και της Ιερισσού πήγαν στη θέση “Χοντρό Δέντρο” και επιχείρησαν να περπατήσουν στο βουνό. Βρήκαν τον κεντρικό, άλλοτε δασικό, δρόμο Χοντρό Δέντρο-Σκουριές αποκλεισμένο από κλούβες της Αστυνομίας και δυνάμεις των ΜΑΤ που απαγόρευαν την είσοδο στο “ιδιόκτητο” βουνό της ELDORADO και του Μπόμπολα, τον Κάκαβο. Όλοι οι υπόλοιποι δασικοί δρόμοι που οδηγούν στις Σκουριές ήταν φραγμένοι από μπουλντόζες της εταιρείας και όγκους χωμάτων. Όπως περιγράφει στο βίντεο ο πρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού Μ. Παναγιάς που πήγε με περιπολικό της Αστυνομίας μέχρι πάνω στις Σκουριές, μαζί με άλλους τρεις κατοίκους και τη δικηγόρο τους, κάθε πρόσβαση στο βουνό είναι αδύνατη.

Στις 20 Μαρτίου η αστυνομική δύναμη Χαλκιδικής παρείχε προστασία στην εγκληματική επίθεση 500 μισθοφόρων της ELDORADO-MΠΟΜΠΟΛΑΣ A.E. κατά των 30 πολιτών που θεώρησαν ότι ο Κάκαβος είναι βουνό της Ελλάδας, στον Ελληνικό Δήμο Αριστοτέλη. Υπό το βλέμμα του Αντισυνταγματάρχη της Αστυνομίας Δημήτρη Κοντού, οι μισθοφόροι της εταιρείας με επικεφαλής τον  Αντιδήμαρχο Αριστοτέλη Βασίλη Μοσχόπουλο κατέλαβαν το βουνό, επιβάλοντας παράνομα το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας στο βουνό και την εγκατάσταση μόνιμου μισθοφορικού “στρατού”, για την “προστασία” του βουνού από τους καταπατητές Έλληνες πολίτες.

Στις 25 Μαρτίου, τη μέρα της εθνικής μας εορτής, 2500 άνθρωποι επιχείρησαν να περπατήσουν στον Κάκαβο πιστεύοντας ότι η Επανάσταση του 1821 είχε κατοχυρώσει έναν ελεύθερο Ελληνικό Κάκαβο σε μια ελεύθερη Ελλάδα. Τον δρόμο εισόδου στο βουνό, στη θέση “Χοντρό Δέντρο”, έκλειναν διμοιρίες Αστυνομίας και ΜΑΤ, με επικεφαλής τους Αντισυνταγματάρχες Κώστα Σαρακατσιάνο και Δημήτρη Κοντό, οι οποίοι διαβεβαίωσαν τους πολίτες ότι “το βουνό είναι ιδιοκτησία της εταιρείας”. Η εισβολή των πολιτών στην “ιδιοκτησία” της εταιρείας απετράπη με το βομβαρδισμό τους με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Το επίμονο αίτημα των πολιτών να έρθει Εισαγγελέας για να βεβαιώσει τη νομιμότητα της κατάληψης του βουνού έμεινε αναπάντητο  αφού ο Εισαγγελέας ήταν άφαντος.

Στις 29 Μαρτίου, ο Δήμαρχος του Καναδικού Προτεκτοράτου της Β. Χαλκιδικής Χρήστος Πάχτας ξεκαθάρισε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο ίδιος έστειλε τον Αντιδήμαρχο Βασίλη Μοσχόπουλο στις Σκουριές να ηγηθεί του μισθοφορικού στρατού της εταιρείας που κατέλαβε το βουνό. Το αποτέλεσμα ήταν να περικυκλωθεί το Δημαρχείο με τον κ. Πάχτα και τους συμβούλους του από πολίτες αγανακτισμένους από τη στάση της δημοτικής αρχής που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της εταιρείας. Οι διοικητές των αστυνομικών δυνάμεων που κατέφθασαν για να απελευθερώσουν τους ομήρους διαβεβαίωσαν τους πολίτες ότι “θα ερευνήσουμε για τις άδειες της εταιρείας και στο εξής θα εφαρμόσουμε τη νομιμότητα”.

Άδειες δεν υπάρχουν, γι’αυτό και το αρμόδιο Δασαρχείο Αρναίας έχει καταθέσει μηνύσεις εναντίον της εταιρείας για παράνομες δραστηριότητες στο βουνό. Ο Εισαγγελέας δεν έχει ενεργήσει ακόμα για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Όμως την Κυριακή 8 Απριλίου, η Αστυνομία στάθηκε πάλι απέναντι στους Έλληνες πολίτες κόβοντας τους το δρόμο για το βουνό.

Το μήνυμα της Πολιτείας, της Αστυνομίας, του Εισαγγελέα είναι ξεκάθαρο: Δεν φυλάττουμε πια το Σύνταγμα και τους Νόμους αλλά το Νόμο ELDORADO-MΠΟΜΠΟΛΑ. Νόμος είναι το συμφέρον της εταιρείας και το συμφέρον της εταιρείας είναι η επένδυσή της.

Σχολιάστε