My Twitter Feed

31 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Νερό, να πιουν κι οι αγελάδες!

Ένα απίστευτο θέμα αναδείχθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς της 16ης Μαρτίου από την επικεφαλή του ΑλλάΖΩ, Ιωάννα Ρούσσου:

nero-xirobrysi1Κεντρικός αγωγός ύδρευσης του Κιλκίς έσπασε σε περιοχή της Ξηρόβρυσης από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα να χάνεται συνεχώς νερό, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο δημιουργήθηκε και πίδακας, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Το καταπληκτικό(!) στην όλη ιστορία είναι και το ότι πάνω ακριβώς απ` τον σπασμένο αγωγό υπάρχει κτηνοτροφική μονάδα, από τα απόβλητα της οποίας εκτιμάται ότι προήλθε η θραύση του.

Το ερώτημα, βέβαια, πώς δόθηκε στην εν λόγω μονάδα άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας απ` τη στιγμή που διέρχονταν από `κει αγωγός ύδρευσης, αναμένει απάντηση αλλά φοβόμαστε …εις μάτην!

nero-xirobrysi2Σύμφωνα με την κ. Ρούσσου, η νέα διοίκηση του δήμου γνώριζε το θέμα εξ αρχής, δηλαδή από Σεπτέμβριο, ωστόσο ο αντιδήμαρχος Κρουσίων υποστήριξε στη συνεδρίαση του ΔΣ ότι η νέα δημοτική αρχή δεν έχει ευθύνες για το τι έγινε στο παρελθόν και ότι κάνει το παν για να δώσει λύση, ενώ ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ, Ηλ. Αβραμίδης, τόνισε ότι δεν υπάρχει χαρτογράφηση του δικτύου ύδρευσης!

Τελικά, το πρόβλημα λύθηκε προσωρινά με αποκατάσταση της βλάβης μέσω ηλεκτροκόλλησης, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησαν εργασίες κατασκευής νέου αγωγού, μήκους 150 μέτρων, που θα παρακάμπτει την κτηνοτροφική μονάδα.

«Το θέμα είναι ότι τέτοια θέματα που άπτονται της δημοσίας υγείας και ειδικά αυτά που σχετίζονται με το νερό, το οποίο και πληρώνουν πολύ ακριβά οι δημότες του Κιλκίς, θα έπρεπε να λύνονται εν τη γενέσει τους και όχι μετά από παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης», ήταν η δήλωση της κ. Ρούσσου στο ΚΙΛΚΙΣ24.

Σχολιάστε