My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Νερό: Ένσταση κατά της αύξησης

Δυο δημοτικοί σύμβουλοι και τέσσερις πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων της περιοχής των Μουριών κατέθεσαν ένσταση κατά της νομιμότητας της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για αύξηση της τιμής του νερού.

Μάλιστα την ένσταση, η οποία κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, υπογράφουν τρεις εκλεγμένοι με το συνδυασμό του Δ. Σισμανίδη, ενώ οι άλλοι τρεις προέρχονται απ` αυτόν του Π. Τονικίδη.

Συγκεκριμένα, οι ενιστάμενοι είναι οι:

  • Δημήτριος Δημητρίου, δημοτικός σύμβουλος
  • Ευστάθιος Καρυπίδης, δημοτικός σύμβουλος
  • Κωνσταντίνος Σαμαντζίδης, πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίας Παρασκευής
  • Μόσχος Μόσχογλου, πρόεδρος της Τ.Κ. Μουριών
  • Χαράλαμπος Λουκάς, πρόεδρος της Τ.Κ. Μυριοφύτου
  • Αναστάσιος Σελαλματζίδης, πρόεδρος της Τ.Κ. Σ. Μουριών

Στην ένστασή τους οι έξι εκλεγμένοι τονίζουν:

“Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου οδηγεί σε αιφνίδια και ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση της τιμής του νερού στις έξι δημοτικές ενότητες του Δήμου Κιλκίς (Γαλλικού, Πικρολίμνης, Χέρσου, Δοϊράνης, Μουριών, Κρουσσών), η οποία αντίκειται καταφανώς στον συνταγματικά κατοχυρωμένο δημόσιο χαρακτήρα του νερού ως κοινωνικό αγαθό και μετατρέπει τη δημοτική επιχείρηση από κοινωφελή σε κερδοσκοπική.

Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση της τιμής του νερού στη Δημοτική Ενότητα Μουριών αποτελεί πράξη προδήλως αντισυνταγματική και παντελώς αντίθετη στον ανταποδοτικό χαρακτήρα του αγαθού (νερού).

Όπως είναι γνωστό το κόστος παροχής νερού στην ανωτέρω δημοτική ενότητα είναι αισθητά χαμηλότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες καθότι το σύνολο των οικισμών αυτής υδροδοτούνται μέσω του όμορου βουνού Μπέλλες και επομένως δεν απαιτούνται λόγω της κλίσης και της φύσης των εγκαταστάσεων ιδιαίτερες δαπάνες (π.χ. κόστος ΔΕΗ) για τη μεταφορά και την υδροδότηση των οικισμών της περιοχής.

Επομένως πρέπει να υπογραμμίσουμε το γεγονός ότι η Δημοτική Επιχείρηση εκτίναξε το κόστος της ύδρευσης και της αποχέτευσης στις δημοτικές ενότητες παρά το γεγονός ότι δεν έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής επενδύσεις σε υφιστάμενες ή νέες εγκαταστάσεις προκειμένου να βελτιστοποιήσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.”

Σχολιάστε