My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Νεκρό” και φέτος το νέο ΤΕΙ

Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Θεσσαλονίκης, Θ. Καράογλου, έφερε το θέμα του νέου κτηρίου του ΤΕΙ Κιλκίς στη Βουλή, καθότι για ακόμα ένα ακαδημαϊκό έτος συνεχίζεται η ταλαιπωρία των 600 φοιτητών του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης, που θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο χώρο που έχει παραχωρηθεί από τον ΟΑΕΔ.

TEI KILKISΒλέπετε, το νέο κτίριο που κατασκευάστηκε για να στεγάσει το Τμήμα, παραμένει αναξιοποίητο παρά το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του σε οικόπεδο που παραχώρησε το Υπουργείο Γεωργίας το 2002 στην περιοχή Πεδίου Βολής Κιλκίς. Το έργο ανέγερσης του νέου κτηρίου δημοπρατήθηκε το 2006 και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβρη του 2013, με το κόστος κατασκευής, που καλύφθηκε από το Γ’ ΚΠΣ και εθνικούς πόρους, να ξεπερνά τα 7,3 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο το κτήριο παραμένει έκθετο στη φθορά του χρόνου, ενώ το μηνιαίο κόστος συντήρησής του ανέρχεται στις 4 χιλ. ευρώ.

Ως γνωστόν, με την εφαρμογή του σχεδίου “Αθηνά” το Τμήμα Σχεδιασμού δεν ανήκει πλέον στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης αλλά στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες), αλλά η κυριότητα του κτιρίου παρέμεινε στο ΑΤΕΙΘ!

Όλα τ` ανωτέρω αναφέρει ο κ. Καράογλου στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, καταλήγοντας ως εξής:

“Επειδή έχει κατατεθεί σχετική τροπολογία στη Βουλή, η οποία ωστόσο δεν έχει συζητηθεί ακόμα,
Επειδή το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από κοινοτικούς πόρους και υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξουν κυρώσεις και πρόστιμα

ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

– Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες μεταβίβασης της κυριότητας του κτιρίου από το ΑΤΕΙΘ στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να ολοκληρωθεί η νομοθετική ρύθμιση και να μπορέσει το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας να αξιοποιήσει το κτίριο στεγάζοντας το Τμήμα Σχεδιασμού;”

Σχολιάστε