My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΝΔ και Προσφυγικό:

Πώς η υποκρισία και η ιδεοληψία βάζουν φρένο στην αντιμετώπιση του ζητήματος!

Της Σοφίας Ψαρρά.


Προεκλογικά η ΝΔ για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους δημιούργησε μια στρεβλή εικόνα γύρω από το προσφυγικό στηριζόμενη σε ψέματα καλλιεργώντας κλίμα φόβου. Αντιμετώπιζε το ζήτημα ως ευκαιρία να ανεβάσει τους τόνους αναδεικνύοντάς το σε βασικό και όντως έτσι είναι, καθώς αποτελεί κορυφαίο ζήτημα, που η ΝΔ όμως δεν το έχει δυστυχώς αντιληφθεί πραγματικά.Αφού ως τέτοιο δε φαίνεται να το αντιμετωπίζει στην πράξη, όπως μαρτυρά άλλωστε η επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ αυτές τις μέρες στο Κιλκίς που μάλλον δεν έκρινε σκόπιμο να επισκεφτεί το Δήμο Παιονίας και συγκεκριμένα τη Νέα Καβάλα αλλά περιορίστηκε στα όρια του Δήμου Κιλκίς.

Δεν ξεχνάμε άλλωστε πως σε εκπομπή προεκλογικά όντας καλεσμένοι και οι δύο, ο κ.Γεωργαντάς λοιδόρησε το σχόλιό μου περί μη συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ υποψηφίου από την Παιονία, κίνηση που απαξίωνε τη δημοκρατία με τη μη εκπροσώπηση του ενός από τους δύο δήμους, απαντώντας πως «εμείς οι 5 καλύπτουμε την Παιονία».

Τελικά, κ. Γεωργαντά, όχι απλά δεν καλύπτετε όπως λέγατε την περιοχή μας αλλά όντας πλέον και Υφυπουργός σφυρίζετε αδιάφορα απέναντι στο κυρίαρχο πρόβλημα του νομού.Καλό θα ήταν,λοιπόν, τα στελέχη σας που τόσο κόπτονται στα μέσα για τους πολίτες, να μάθουν κατά την περιοδεία τους στο Κιλκίς πως μερικά χιλιόμετρα από εκεί και συγκεκριμένα στη Νέα Καβάλα μεταφέρθηκαν πρόσφυγες από τη Μόρια χωρίς να δίνεται η δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Να μάθουν τα στελέχη σας πριν βγουν στα μέσα και αρχίσουν να κουνάνε το δάχτυλο στο ΣΥΡΙΖΑ,πως πάνω στο κλείσιμο του καμπ της Νέας Καβάλας στηρίξατε την προεκλογική σας ρητορική για το προσφυγικό εγκαλώντας την κυβέρνηση και τελικά πέσατε μόνος σας στα πολιτικά σας αδιέξοδα.

Τα επιχειρήματά σας καταρρίπτονται καθημερινά και επιβεβαιώνουν τη μικροπολιτική και την προπαγάνδα ως όπλα σας για να βγείτε στην κυβέρνηση για άλλη μια φορά.:

Επιχείρημα Νο1: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφταιγε για την αύξηση των ροών.

Απ.: Τώρα, όμως, ανακαλύφθηκαν τα γεωπολιτικά παιχνίδια στην περιοχή. Επιχείρημα

Επιχείρημα Νο2: Είναι αναποτελεσματικό το πρόγραμμμα επαναπροωθήσεων για την αποσυμφόρηση των νησιών στην ενδοχώρα.Εμείς θα κάνουμε μαζικές επαναπροωθήσεις στην Τουρκία

Απ.:Καταρρίπτεται από την ίδια την πραγματικότητα, αφού μόλις μεταφέρθηκαν από το ΚΥΤ της Μόριας 1.000 περίπου πρόσφυγες στις δομές της Νέας Καβάλας και άλλοι 500 σε άλλες περιοχές.Είναι, λοιπόν, απορίας άξιο γιατί επαναφέρει το ΚΥΣΕΑ τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.

Όλα αυτά βέβαια, μόλις ο αριθμός των προσφύγων ξεπέρασε τις 10.000 στη Μόρια, την ώρα που τον Ιούνιο ήταν στις 5.000.Και είναι φυσικό να φτάσει η κατάσταση σ’αυτό το σημείο, αφού η ΝΔ κυριευμένη από τις ιδεοληψίες της καθυστέρησε αρχικά την παραδοχή και άρα τη δράση της στο προσφυγικό. Η κατά τα άλλα «έτοιμη να κυβερνήσει» ΝΔ δεν ανανέωσε συμβάσεις γιατρών και διερμηνέων, την ώρα που έχουμε ρεκόρ αφίξεων στη Λέσβο και οι γιατροί που υπάρχουν είναι μόλις δύο. Η διαχειριστική ανικανότητα δεν τελειώνει, όμως, εκεί, αφού ανακοίνωσε μετά το ΚΥΣΕΑ,ότι καταργείται και η εξέταση σε β´ βαθμό των αιτημάτων ασύλου. Παραβιάζοντας το Κοινοτικό δίκαιο και τη Νομολογία οδηγεί σε επιπλέον καθυστέρηση τόσο για την έκδοση αποφάσεων των δικαστηρίων, όσο και συνολικά του ζητήματος, αφού όλες οι αιτήσεις που απορρίπτονται θα καταλήγουν στα δικαστήρια.

Το προσφυγικό για μας επιζητά λύσεις και δεν μπορεί και δεν πρέπει η Ελλάδα να το αντιμετωπίζει ως δικό της πρόβλημα ή ως διμερές με την Τουρκία. Τα σύνορά μας αποτελούν ευρωπαϊκά σύνορα.Εμείς συντονισμένα το είχαμε αναδείξει και το κατοχυρώσαμε ως ευρωπαϊκό πρόβλημα και προς αυτή την κατεύθυνση πιέζαμε για συλλογικές λύσεις με σεβασμό στους διεθνείς κανόνες και τα ανθρώπινα δικαιώματα και επιμερισμό ευθυνών μεταξύ των κρατών-μελών με τις αντίστοιχες κυρώσεις.

*Μέλος της ΟΜ Παιονίας του ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε