My Twitter Feed

19 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Να στηριχθεί το Κ. Κοινότητας

Η αναγκαιότητα διασφάλισης της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Παιονίας για τα επόμενα τρία χρόνια, τονίστηκε ιδιαίτερα από τους ομιλητές στα εγκαίνια του Κέντρου, που πραγματοποιήθηκαν στις 9 Φεβρουαρίου, στην Πλατεία Παύλου Μελά στην Αξιούπολη, όπου στεγάζεται το Κέντρο.

Ομιλητές ήταν, o δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς και ο εντεταλμένος σύμβουλος προστασίας Γιάννης Αλίρης, που τόνισαν την αναγκαιότητα ύπαρξης δομών κοινωνικής προστασίας και την συμβολή του ΕΣΠΑ στην υλοποίηση τους.

Το Κέντρο Κοινότητας ξεκίνησε την λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2017 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

Αποτελεί κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Παιονίας, στην οποία μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή τα μέλη της οικογένειας τους, δίνοντας έμφαση σε ευπαθείς ομάδες, όπως άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, μετανάστες, οικονομικά αδύνατοι, άτομα με αναπηρία κ.α.

Όλοι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για όλα τα επιδόματα που δικαιούνται, όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, αλλά και για όλους τους φορείς και τα προγράμματα που παρέχουν κοινωνική προστασία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα ΚΔΑΠ, το ΚΕ.Φ.Ο, το ΤΕΒΑ κ.α.

Επίσης, παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο κοινότητας, για θέματα όπως προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας, εργασιακή συμβουλευτική, ψυχοκοινωνική υποστήριξη κ.α. Παράλληλα, εξετάζονται τα αιτήματα και οι ανάγκες των ωφελούμενων και παραπέμπονται στην ανάλογη και εξειδικευμένη υπηρεσία που θα καλύψει την ανάγκη τους.

Το Κέντρο Κοινότητας στελεχώνεται από τον κοινωνικό λειτουργό Κωνσταντίνο Βαγιάτη και την ψυχολόγο Μαρίνα Ατσιόβα, οι υπηρεσίες του προσφέρονται δωρεάν σε όλους τηρώντας τις αρχές του απορρήτου και της μη διάκρισης και λειτουργεί καθημερινά 8:00 με 16:00.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο μητροπολίτης Γουμένισσας Δήμητριος, ενώ την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού οι κ. Τζιτζικώστας, Γκουντενούδης και Γεωργαντάς.

Σχολιάστε