My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, σωματεία και φορείς σε όλη την Ελλάδα, όπως και στο Κιλκίς, την Πέμπτη 11 Ιούνη, στις 7:00 μ.μ., στην Πλατεία Ειρήνης.

Με σύνθημα «πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά – να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία», ο Σύλλογος αναφέρει στο κάλεσμα του τα εξής:

“Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς μαζί με τα ταξικά εργατικά σωματεία βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στο πλάι των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, την ώρα που η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, τοπικοί παράγοντες καλούσαν να μείνουμε σπίτι και να σιωπήσουμε.
Όλη αυτή την περίοδο στους εργασιακούς χώρους, στα εργοστάσια, στα σούπερ μάρκετ, σε υπηρεσίες του δημοσίου τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό ήταν ελλειπή ή απλώς τα στοιχειώδη, εφαρμόστηκε η εκ περιτροπής εργασία και η αναστολή συμβάσεων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις η εντατικοποίηση της εργασίας και οι υπερωρίες χτύπησαν κόκκινο. Οι αυτοαπασχολούμενοι του νομού έμειναν ουσιαστικά απροστάτευτοι και τα ψίχουλα που τους δόθηκαν δεν αρκούν ούτε για τις βασικές υποχρεώσεις του. Όλα αυτά τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν.
Την ίδια ώρα έγιναν φανερές οι χρόνιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, τα Νοσοκομεία του Κιλκίς και τα Γουμένισσας λειτουργούσαν σχεδόν με το μισό προσωπικό, χωρίς εξοπλισμό και τα απαραίτητα μέσα, χωρίς τη λειτουργία ούτε μίας ΜΕΘ, με αδυναμία εξυπηρέτησης των ασθενών του Κιλκίς, με υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας και κλειστά τα Αγροτικά Ιατρεία. Η κυβέρνηση αντί να αξιοποιήσει το χρόνο που κέρδισε όλη αυτή την περίοδο άφησε το δημόσιο σύστημα υγείας στην ίδια κατάσταση με πριν.
Ενώ οι λαϊκές οικογένειες είχαν να αντιμετωπίσουν μια σειρά προβλήματα που είχαν να κάνουν με την εκπαίδευση των παιδιών τους, τις ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό για την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης κ.ά. Και σήμερα, που τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο, φανερώθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις σε κτίρια και υποδομές, οδηγώντας και τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο μέρα παρά μέρα.
Την ίδια περίοδο, βέβαια, η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ, πλειοδοτούν σε πακέτα στήριξης και προνομίων προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Χρηματοδότηση την οποία θα κλιθούμε να πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας.
Γι’ αυτό σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει η Οργάνωση και ο Αγώνας, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό.
Διεκδικούμε:
⦁ Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις.
⦁ Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.
⦁ Καμία απόλυση. Καμία δυσμενή μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.
⦁ Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
⦁ Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

Ειδικά για την Υγεία και την Παιδεία:
⦁ Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας, στα Κέντρα Υγείας του νομού.
⦁ Λειτουργία και κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.
⦁ Στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με πλήρη στελέχωση σε 24ωρη βάση των Περιφερειακών – Αγροτικών Ιατρείων.
⦁ Επισκευή και συντήρηση των κτιρίων των δύο Νοσοκομείων του νομού. Κατασκευή νέων κτιρίων. Ανανέωση του εξοπλισμού των δωματίων.
⦁ Μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, προσλήψεις μόνιμου βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού (σχολίατροι, σχολικοί ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, τραπεζοκόμοι, κλπ).
⦁ Προσλήψεις μόνιμων σχολικών καθαριστριών, με αλλαγή θεσμικού πλαισίου για εργασία τους κατά τη διάρκεια της σχολικής λειτουργίας.
⦁ Σύγχρονα σχολικά κτήρια που να πληρούν τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Σχολιάστε