My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Να ξεχάσουμε ΔΟΥ και Τελωνείο Κιλκίς;

louketoΑς ξεχάσουμε οριστικά τα τμήματα της ΔΟΥ Κιλκίς, Δικαστικό και Ελέγχου, καθώς και κατά πάσα πιθανότητα τη Τελωνειακή Υπηρεσία Κιλκίς! Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Επιμελητήριο έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του, Παύλου Τονικίδη.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η πιθανή υποβάθμιση του Τελωνείου, αλλά παράλληλα τέθηκε κι αυτό της μετακίνησης των τμημάτων της ΔΟΥ Κιλκίς σ` αυτήν των Αμπελοκήπων. Στη σύσκεψη συμμετείχε εκτάκτως κι ο γεν. γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, Θεοχάρης Θεοχάρης, συνοδευόμενος απ` τον γεν. διευθυντή των Τελωνείων Ελλάδας, Κωνσταντίνο Νηχωρίτη.

 Κι ενώ ο κ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε ότι το Τελωνείο δεν θα υποβαθμιστεί εντός του έτους, δεν απέκλεισε  να συμβεί κάτι τέτοιο απ` το επόμενο! Είπε συγκεκριμένα ότι θα ξεκινήσει ένας σχεδιασμός το ερχόμενο Φθινόπωρο, που θ` αρχίσει να υλοποιείται απ` την αρχή του νέου χρόνου. “Σήμερα το Τελωνείο δεν κινδυνεύει αλλά σε μια επόμενη φορά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, γι` αυτό θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι”, είπε χαρακτηριστικά ο γ. γραμματέας του υπουργείου.

 Όσο για τη ΔΟΥ, ο κ. Θεοχάρης κατέστησε σαφές ότι τα δυο τμήματά της θα μεταφερθούν επειδή η υπηρεσία του Κιλκίς είναι μεταξύ των επτά τελευταίων, όσον αφορά τον αριθμό βιβλίων Β΄Κατηγορίας που της αναλογούν, και με βάση το κριτήριο αυτό αποφασίστηκε η μετακίνηση των τμημάτων.

Ωστόσο, ο κ. γραμματέας φαίνεται ότι δεν πήρε υπόψη του το γεγονός πως απ` το επόμενο έτος θα είναι υποχρεωμένοι κι οι αγρότες να τηρούν βιβλία Β΄Κατηγορίας, μ` αποτέλεσμα ν` αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των φορολογούμενων του νομού με βιβλία αυτής της κατηγορίας.

Το γεγονός της μεταφοράς των δυο τμημάτων της ΔΟΥ Κιλκίς, αποτελεί για πολλούς προάγγελο κατάργησης και της ίδιας της Υπηρεσίας, κάτι που αν συμβεί θ` αποτελέσει ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα για την τοπική μας κοινωνία.

 

 

Σχολιάστε