My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

“Να μη χαθεί κι άλλη ευκαιρία”

“Να μη χαθεί κι άλλη ευκαιρία για το Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς” ζητά η Ομάδα Παρέμβασης Κιλκίς.

Τονίζοντας ότι η επιλογή του χώρου θα πρέπει να γίνει με βάση την αποφυγή χρονοβόρων διαδικασιών και τον συνυπολογισμό των τυχόν επιπτώσεων, η ΟΠΑΚ ζητά την άμεση αξιολόγηση των επτά προτεινομένων θέσεων.

Η σχετική ανακοίνωση:

“Με αφορμή τη συζήτηση και την αντιπαράθεση σχετικά με τη χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου στην πόλη μας θα θέλαμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:

Όλοι αναγνωρίζουμε την ανάγκη για τη δημιουργία Δικαστικού Μεγάρου, αφού η ύπαρξή του αφορά το κοινωνικό σύνολο και όχι μόνο μια ομάδα πολιτών.

Όλοι συμφωνούμε ότι έχει σπαταληθεί χρόνος και ευκαιρίες σε συζητήσεις για το χώρο στον οποίο θα έπρεπε να στεγασθούν οι δικαστικές υπηρεσίες, ενώ προκρίθηκαν στο παρελθόν και κάποιες λύσεις που στην πορεία εγκαταλείφθηκαν για διάφορους λόγους (Δίδυμες Καπναποθήκες, Εκκλησιαστικό Λύκειο κλπ)

Τώρα, που φαίνεται ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να προωθηθεί η επίλυση του ζητήματος, δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και συγκεκριμένα:

Οι φορείς της πόλης και οι δημοτικές παρατάξεις οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, προτάσσοντας το κοινωνικό συμφέρον

Η επιλογή του χώρου θα πρέπει να γίνει με βάση:

α. Την αποφυγή χρονοβόρων διαδικασιών (άρα θα πρέπει να διερευνηθεί πια λύση έχει τα λιγότερα νομικά, διοικητικά ή τεχνικά εμπόδια)

β. Το συνυπολογισμό των τυχόν επιπτώσεων από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα στη γύρω περιοχή και στην πόλη γενικότερα (θέσεις στάθμευσης, κυκλοφοριακά προβλήματα, όχληση, κλπ).

Οι αρμόδιες υπηρεσίες (κυρίως η Πολεοδομία) και οι επιστημονικοί φορείς (ΤΕΕ) μπορούν άμεσα να προβούν σε αξιολόγηση των επτά (7) προτεινομένων θέσεων, ώστε να καταλήξουν στη βέλτιστη λύση.

Όλες οι άλλες αιτιάσεις δεν έχουν θέση στην παρούσα φάση.

Επί τέλους ας συμφωνήσουν όλοι μαζί σε κάτι για το καλό του Δήμου και των πολιτών. Θα είναι μια καλή αρχή!”

Σχολιάστε