My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Να μην χασουν οι μικροαποταμιευτές”

“Θέλω να πιστεύω ότι με τη λήξη του PSI θα ανοίξει ο δρόμος στην επόμενη κυβέρνηση να εγγυηθεί τον ιδρώτα των μικροαποταμιευτών    και να τους αποδώσει  στο ακέραιο την αξία των ομολόγων που αγόρασαν από το ελληνικό Δημόσιο”. Αυτό δηλώνει ο πολιτευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, προσθέτοντας στο κείμενο της δήλωσής του, τα εξής: 

Η φορολογική επιβάρυνση των πολιτών, ιδιαίτερα της μεσαίας και της χειμαζόμενης τάξης των εργαζομένων και συνταξιούχων σε συνθήκες ύφεσης, προκαλεί πλείστα όσα κοινωνικά προβλήματα.

Η αδράνεια και   η απροθυμία της Πολιτείας στα τρία τελευταία χρόνια να λάβει μέτρα ανάσχεσης της κρίσης και η χρόνια ανικανότητα να καταπολεμηθεί η γάγγραινα της φοροδιαφυγής, οδήγησαν στην υπερφορολόγηση των εργαζόμενων σε τέτοιο βαθμό ώστε ακόμα και η Τρόικα να παραδέχεται πλέον ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων. 

Σε αυτό το περιβάλλον τα χρέη προς το δημόσιο αποτελούν εφιάλτη σε ευρέα τμήματα του πληθυσμού και όσο εύλογη είναι η αξίωση της Πολιτείας να εισπράττει τους φόρους, τόσο εύλογη είναι η αξίωση αυτή να εντάσσεται σε ένα περιβάλλον κοινωνικής ευρυθμίας.

Στο περιβάλλον είναι πολιτικά ορθή η αξίωση των πολιτών να υπάρξει ένα όριο πέραν του οποίου να μην είναι δυνατή η αξίωση της Πολιτείας για κατάσχεση καταθέσεων.

Τις τελευταίες ημέρες προβάλλεται η κυβερνητική επιλογή των 2.000 ευρώ ως κατώτατου ορίου, ώστε πολίτες με καταθέσεις μέχρι 2000 ευρώ να μην κινδυνεύουν με κατάσχεση για να διαθέτουν την ελάχιστη ρευστότητα που ικανοποιεί ένα μίνιμουμ κοινωνικών αναγκών.

Ελπίζω ότι η ρύθμιση αυτή θα εμπλουτιστεί με αύξηση του ορίου στα 5.000 ευρώ τουλάχιστον, ώστε   ο πολίτης σε συνθήκες ύφεσης να μην αισθάνεται αιχμάλωτος της φορομπηχτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Τις τελευταίες ημέρες επίσης διεξάγεται ένας διάλογος αναφορικά με την τύχη των καταθέσεων των πολιτών σε ομόλογα των ελληνικού Δημοσίου που υπέστησαν το γνωστό «κούρεμα».

Πρόκειται για συμπολίτες μας που εμπιστεύτηκαν τις διαβεβαιώσεις της Πολιτείας και με την αγορά ομολόγων του Δημοσίου ουσιαστικά στήριξαν την εθνική οικονομία.

Όταν λοιπόν από το 2009 ακόμα η Πολιτεία διαβεβαιώνει πως οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι εγγυημένες μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ, θα αποτελέσει αδικαιολόγητο πλήγμα το «κούρεμα» των ομολόγων Ελλήνων πολιτών που αγόρασαν ομόλογα του Δημοσίου.”

 

Σχολιάστε