My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Να μην καταρρεύσει το Νοσοκομείο

*Τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία του Γ. Φραγγίδη.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρήκε απροετοίμαστες οργανωτικά τις δομές του νομού και έφερε στο φως προβλήματα και ελλείψεις που προϋπήρχαν. Τώρα, είναι αναγκαία η συμβολή όλων για να αποφευχθεί η κατάρρευση του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Τα ανωτέρω τονίστηκαν σε τηλεδιάσκεψη με τους υγειονομικούς του Κιλκίς, που πραγματοποιήθιηκε τη Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου έπειτα από πρωτοβουλία του γιατρού και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Φραγγίδη, με θέμα «Πανδημία – Υγειονομική κατάσταση δομών υγείας νομού Κιλκίς».

Οι ενέργειες που όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε να αντιμετωπιστούν με επιτυχία οι σύγχρονες ανάγκες των πολιτών είναι :

  • Πρόσληψη επαρκούς και εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η σοβαρή υποστελέχωση των νοσοκομείων του νομού έχει ως αποτέλεσμα την υπερκόπωση αλλά και νόσηση του υφιστάμενου προσωπικού, που δίνει καθημερινά τιτάνιο αγώνα για να σώσει ζωές συνανθρώπων με κίνδυνο της δικής του ζωής. Επίσης, απουσιάζουν ειδικότητες γιατρών απαραίτητων για την αντιμετώπιση ασθενών covid, όπως πνευμονολόγος, νευρολόγος, λοιμωξιολόγος.
  • Δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Γ.Ν. Κιλκίς και πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για τη στελέχωσή της, καθώς αποτελεί το μόνο νοσοκομείο της 4Ης Υγειονομικής Περιφέρειας που δε διαθέτει τέτοια μονάδα.
  • Δημιουργία νέας κλινικής για την αντιμετώπιση ασθενών covid, με στελέχωση από πνευμονολόγους, η οποία θα χρησιμεύσει ως πνευμονολογική κλινική στην μετά- covid εποχή.
  • Προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού, όπως π.χ. αναπνευστήρες.
  • Εξασφάλιση ομαλής ροής στις προμήθειες του νοσοκομείου και επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας, ώστε γιατροί και νοσηλευτές να εργάζονται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
  • Διαχρονικό πρόβλημα και πάγιο αίτημα παραμένει το θέμα του εκσυγχρονισμοιύ των κτηριακών εγκαταστάσεων του Γ.Ν. Κιλκίς.

Ο βουλευτής, κλείνοντας τη συζήτηση, τόνισε ότι είναι αναγκαία η συμβολή όλων για να αποφευχθεί η κατάρρευση του νοσοκομείου Κιλκίς και να αποκτήσει ο νομός ένα νοσοκομείο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες όλων των πολιτών.

Ως πρώτη ενέργεια καλεί άμεσα τους θεσμικούς παράγοντες του νομού σε συζήτηση και ανάληψη δράσης για την προώθηση κατάλληλων λύσεων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεόδωρος Αποστολίδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΚ Σταύρος Γιανδικίδης, η πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Γ.Ν. Κιλκίς Χριστίνα Χρυσοχοϊδου και το μέλος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Γουμένισσας Γεωργία Λυμπέρη.

Όπως σημειώνει ο κ. Φραγγίδης, κλήθηκαν στη τηλεδιάσκεψη αλλά για διάφορους λόγους δεν συμμετείχαν, ο διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς, ο διοικητής του Νοσοκομείου Γουμένισσας και το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Κιλκίς.

Σχολιάστε