My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Να κλείσει ο νομός για πρόσφυγες

Ζητά ο Γ. Γεωργαντάς.

Παρέμβαση της Αστυνομίας για να διακοπεί κάθε πρόσβαση στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, σ΄ ολόκληρο το νομό Κιλκίς μέχρι να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, ζητά ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς.

georgantas_node_1Mιλώντας σήμερα (Πέμπτη) στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε “ντροπή για την Ελλάδα” την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη.

“Να δοθεί επίσημη εντολή από την Αστυνομία για να μην υπάρχει η δυνατότητα προσέγγισης στον νομό Κιλκίς μέχρι να αποσυμφορηθεί η κατάσταση” είπε ο κ. Γεωργαντάς, μιλώντας στην εκπομπή “ΑΠΕριττα” και υπογράμμισε ότι ο νόμος Κιλκίς είναι ο πλέον επιβαρυμένος στην Ελλάδα, καθώς έχουν συγκεντρωθεί στην Ειδομένη και στα κέντρα μετεγκατάστασης Χέρσου και Νέας Καβάλας γύρω στα 20.000 άτομα, δηλαδή το 50% περίπου των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Είπε, ακόμα, ότι τα δύο νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας, αλλά και το κέντρο υγείας Πολυκάστρου, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον τοπικό πληθυσμό και -όπως υπογράμμισε- με ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος σήμερα στη Βουλή ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να διατεθούν χρήματα και να στελεχωθούν τα νοσοκομεία με γιατρούς.

Επισήμανε, επίσης, ότι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα πρέπει να γίνει τριετής η θητεία των επικουρικών γιατρών που θα απασχοληθούν στον νομό για να υπάρξει ενδιαφέρον. Κατήγγειλε ότι στον προϋπολογισμό του 2016 μειώθηκαν κατά 27% τα κονδύλια για τη λειτουργία των υγειονομικών δομών του Κιλκίς, ενώ -όπως τόνισε- σε άλλους νομούς, που δεν αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, αυξήθηκαν από 5% έως 10%.

Καταλήγοντας έκανε γνωστό ότι η έκτακτη χρηματοδότηση των 250.000 για το νοσοκομείο Κιλκίς δεν εκταμιεύτηκε ακόμα, αλλά ούτε και η αποζημίωση, ύψους 30.000 ευρώ, για τους αγρότες της Ειδομένης, ενώ ανέφερε ότι η χρηματοδότηση στις ΜΚΟ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης εφαρμόζεται σε τριτοκοσμικές χώρες.

Δελτίο τύπου από Γ. Γεωργαντά

Σχολιάστε