My Twitter Feed

25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Να καταργηθεί το πλαφόν συνταγών

syntagi-giatrouΤην κατάργηση του πλαφόν στη συνταγογράφηση ανά γιατρό ζητούν πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων κι η Ειρήνη Αγαθοπούλου, με τροπολογία που κατέθεσαν στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι το μέτρο έχει ήδη προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε ασθενείς, ενώ βάζει δυσανάλογα εμπόδια στην ορθή ιατρική πρακτική.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι ειδικά σε απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές, όπου η πρόσβαση σε γιατρούς είναι περιορισμένη, το πλαφόν θα προκαλέσει επιπλέον αποκλεισμό και δαπάνες για τους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να ταξιδέψουν προκειμένου να συνταγογραφήσουν τα απαραίτητα φάρμακά τους.

agathopoulou-eirini-001Επισημαίνουν ότι η ρύθμιση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά οριζόντιων μέτρων που έχουν αυξήσει τη συμμετοχή των ασθενών στη φαρμακευτική δαπάνη.

Αναφέρουν πως το μέτρο παραβλέπει τις διαφορετικές υγειονομικές ανάγκες και τα διαφορετικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κάθε έτους και κάθε εποχής του χρόνου.

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι ο στόχος της περαιτέρω μείωσης της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, “ακόμα και αν θεωρούνταν επιβεβλημένος, δεν μπορεί να υπηρετείται από μέτρα που επιβαρύνουν δυσανάλογα τους ασθενείς και τους ιατρούς”.

Πηγή: avgi.gr

Σχολιάστε