My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Συστάσεις για τη καθαριότητα

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Κιλκίς υπενθυμίζει στους δημότες που είναι ιδιοκτήτες, νομείς ή επικαρπωτές οικοπέδων ή ακάλυπτων χώρων εντός οικιστικού ιστού της πόλης και οικισμών, την υποχρέωσή τους να διατηρούν τους χώρους αυτούς καθαρούς από ξερά χόρτα και απορρίμματα.

Οι εργασίες αποψίλωσης – καθαριότητας είναι αναγκαίες, γίνονται με δική τους ευθύνη, και θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά στο ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς, στη δημιουργία μικροεστιών μόλυνσης και στην παρουσία τυχόν τρωκτικών σε οικόπεδα όπου έχει αναπτυχθεί βλάστηση.

Ο Δήμος Κιλκίς δε νομιμοποιείται να παρέμβει σε ξένη ιδιοκτησία για τον καθαρισμό οικοπέδων ούτε έχει επί του παρόντος οργανωμένη δυνατότητα ανάληψης των σχετικών εργασιών αποψίλωσης – συντήρησης πρασίνου έναντι χρέωσης του δημότη.

Καλούνται οι δημότες να μεριμνήσουν για την προστασία της περιουσία τους, με τον περιορισμό της βλάστησης και την καθαριότητα των οικοπέδων τους.

Για τους κάδους 

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Πρασίνου απευθύνει εκ νέου συστάσεις στους δημότες να μη ρίχνουν πέτρες, χαλίκια, μπάζα και ογκώδη αντικείμενα μέσα στους κάδους απορριμμάτων. Στους πράσινους κάδους πρέπει να απορρίπτονται, με προσοχή, μόνο αστικά απορρίμματα, κλεισμένα μέσα σε πλαστικές σακούλες.

Δεν είναι επίσης επιτρεπτή η χύμα απόθεση κλαδιών, προϊόντων κλαδέματος, κηπουρικής, χόρτων, μέσα στους κάδους απορριμμάτων. Οι δημότες καλούνται να τοποθετούν σε χοντρό σάκο ή σακούλα τα απορρίμματα αυτά, με ασφαλή τρόπο (δέσιμο) και να την αφήνουν δίπλα στους πράσινους κάδους.

Για τις περιπτώσεις των μπαζών και ογκωδών αντικειμένων ζητείται από τους δημότες να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Καθαριότητας (τηλ. επικοινωνίας 23413 52288, 52289) και μετά από προσυνεννόηση με τους υπαλλήλους του συνεργείου να γίνεται έγκαιρα η απομάκρυνση των απορριμμάτων αυτών από τα πεζοδρόμια.

Οι εικόνες από την άναρχη απόρριψη μπαζών και ογκωδών απορριμμάτων που συναντώνται την τελευταία περίοδο σε δρόμους και γειτονιές του Κιλκίς, από τη ρίψη κλαδιών σε κάδους κεντρικών δρόμων, προσβάλλουν την αισθητική των δημοτών δεν τιμούν τον πολιτισμό μας, δυσχεραίνουν και υπονομεύουν κατά κάποιο τρόπο το δύσκολο έργο των εργαζομένων στην υπηρεσία της καθαριότητας που εργάζονται φιλότιμα για να είναι η πόλη καθαρή.

Η καθαριότητα και η αισθητική του περιβάλλοντος χώρου είναι υπόθεση όλων μας!

Σχολιάστε