My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Να ενεργοποιήσουμε την ελληνικότητά μας

orfanidis1Αποκλειστική συνέντευξη του Θ. Ορφανίδη. 

Σε συνέντευξή του στο ΚΙΛΚΙΣ24, ο μεγάλος Κιλκισιώτης μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης αναφέρεται στη συναυλία που θα διευθύνει στις 19 Ιουνίου στο Θέατρο Λόφου, στη Δημοτική Αρχή που αρνήθηκε να την θέσει υπό την αιγίδα της, σε προβλήματα του σήμερα, αλλά και στον Κιλκισιακό, τον Χρήστο Σπίγκο και τον Δημήτρη Ζωηρό! “Οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε το DNA της ελληνικότητάς μας,  δεν μπορούμε να δεχόμαστε αυτά που γίνονται”, υπογραμμίζει. 

Διαβάστε την συνέντευξη στον Γιάννη Καραγιαννίδη:

– Πως νιώθετε γι` αυτήν την συναυλία που θα γίνει στην γενέθλια πόλη σας για να τιμηθούν τα  100 χρόνια απ` τη Μάχη του Κιλκίς;

– Είναι μεγάλη τιμή για μένα και νιώθω τεράστια περηφάνια για το γεγονός ότι θα διευθύνω το πρώτο μου κοντσέρτο στο Κιλκίς την ώρα που γιορτάζει τα 100 χρόνια ελεύθερου βίου του. Κουβαλάω τις ρίζες των προγόνων μου απ` τον Πόντο και όλες τις μνήμες κι εμπειρίες απ` τη γενέθλια πόλη. Κάνω, λοιπόν, το αυτονόητο, αυτό που θα `κανε κάθε άλλος Κιλκισιώτης στη θέση μου. Είμαι περήφανος για την καταγωγή μου, όποιος με ρωτά γι` αυτήν του μιλάω για το Κιλκίς μ` όλη μου την αγάπη.

orfanidis2

– Ωστόσο η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να σας δώσει τη χαρά να εμφανιστείτε υπό την αιγίδα και την οργανωτική της ευθύνη της στη συναυλία που προετοιμάζετε.

– Δυστυχώς, ακόμα δεν κατάλαβα γιατί η δημοτική αρχή πρόβαλε αυτές τις αστειότητες προκειμένου να μην γίνει  η συναυλία. Βρισκόμαστε στο 2013 και τις όποιες αγκυλώσεις, προσωπικές, κομματικές ή άλλες, θα `πρεπε να τις είχαμε ξεπεράσει.

–  Η δικαιολογία που προβλήθηκε ήταν το βουλγάρικο ΑΦΜ της εταιρείας σας.

–  Σωστά. Όμως εγώ δεν πήρα την εταιρεία απ` την Ελλάδα για να την πάω στη Βουλγαρία. Την μετέφερα απ` τη Γερμανία, όπου ήταν η έδρα της, ακριβώς επειδή σήμερα η χώρα μου δεν ενδείκνυται για κάτι τέτοιο. Την πήγα, λοιπόν, σε μια φίλη χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

– Ωστόσο λύση βρέθηκε: Ο Κιλκισιακός.

 – Ευχαριστώ θερμά την ομάδα του Κιλκίς, με την οποία μεγάλωσα κι εγώ. Άλλωστε ο πατέρας μου, ο Ρούλης Ορφανίδης, διετέλεσε επί σειρά ετών έφορος στην ομάδα μας, στηρίζοντας την ηθικά και υλικά. Και θα `θελα να προσθέσω ότι τώρα που ανέβηκε κατηγορία πρέπει να την στηρίξουν οι φορείς κι οι φίλαθλοι του Κιλκίς.

– Το πρόγραμμα της συναυλίας της ερχόμενης Τετάρτης 19 Ιουνίου θα `ναι διαφορετικό απ` ότι σε άλλα σας κοντσέρτα.

– Θεωρήσαμε ότι θα `πρεπε να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα που να αρμόζει στην μεγάλη επέτειο. Θα ερμηνευτούν απ` τη Σόνια Θεοδωρίδου, τον Ανδρέα Καρακότα και την Ορχήστρα Μόμπιλε, αγαπημένα τραγούδια των Χατζηδάκι, Θεοδωράκη και άλλων μεγάλων Ελλήνων συνθετών, σε μια όμορφη κι αξέχαστη, ελπίζουμε, βραδιά.

orfanidis-theodoridou– Τραγούδια, που πιστεύετε ότι αποκτούν ένα άλλο νόημα στις μέρες μας;

– Πράγματι, πόσο επίκαιροι είναι και σήμερα ο Ελύτης, ο Μίκης, ο Μάνος… Σήμερα, που προσπαθούν ν` αποκοιμίσουν τις συνειδήσεις μας… Όμως εμείς οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε το DNA της ελληνικότητάς μας. Είμαστε ένας σπουδαίος λαός και δεν μπορούμε να δεχόμαστε αυτά που γίνονται.

– Σήμερα οι πολίτες του Κιλκίς ανέθεσαν σε σας να διαβάσετε το ψήφισμά τους στους δημοτικούς συμβούλους, για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

– Ήταν πολύ τιμητικό αυτό για μένα. Ευχαριστώ θερμά τους συμπατριώτες μου γιατί αναγνωρίζουν στο πρόσωπό μου έναν πρεσβευτή της πόλης μας. Δηλώνω πως σ` ότι χρειαστεί το Κιλκίς θα `μαι δίπλα του. Και να πω από τώρα ότι του χρόνου θα παρουσιάσουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι επ` ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από το θάνατό του. Το αφιέρωμα αυτό θα το παρουσιάσουμε και στο Κιλκίς.

– Αυτή η αγάπη σας για τον Χατζηδάκι ήταν εμφανής κι από τότε που ήσασταν δάσκαλος στα τμήματα μουσικής του ΟΠΟΝΓΑ.

– Μου δίνετε την ευκαιρία να πω ότι θυμάμαι με πολύ αγάπη εκείνα τα χρόνια. Μ` έκαναν καλύτερο άνθρωπο και μουσικό. Κι ευχαριστώ θερμά την τότε δημοτική αρχή για την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπό μου, και ιδιαίτερα τον Χρήστο Σπίγκο, έναν πραγματικό πυλώνα για τον πολιτισμό στη πόλη μας. Άνθρωποι όπως ο Χρήστος και άλλοι απ`τη «παλιά φρουρά», όπως ο Δημήτρης Ζωηρός, που συμπληρώθηκαν φέτος 10 χρόνια από τη μέρα που τον χάσαμε, πρόσφεραν ή προσφέρουν στη πόλη ότι έδωσε πχ ένας Μάνος Χατζηδάκης σ` επίπεδο χώρας. Κι ένιωσα απέραντη χαρά όταν είδα ότι ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος στο Λόφο, φέρει το όνομα του αξέχαστου Δημήτρη.

Σχολιάστε