My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Να αποσυμφορηθεί το Κιλκίς”

«Ζητώ από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αποσυμφόρηση της Ειδομένης κι όλης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Δεν είναι δυνατόν στα σύνορά μας να είναι εγκλωβισμένοι 20.000 πρόσφυγες”, τόνισε ο περιφερειάρχης, Απ. Τζιτζικώστας, στη σημερινή (Δευτέρα) έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα το προσφυγικό. 

tzitzikostas-eidomeni2“Το 70% των προσφύγων και μεταναστών βρίσκονται σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία και ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με δυο κέντρα μετεγκατάστασης και το χώρο συγκέντρωσης στην Ειδομένη. Επίσης, έχουμε τα Διαβατά στη Θεσσαλονίκη, ένα χώρο που ετοιμάζεται στην Πέλλα και ακόμη έναν στο Λιτόχωρο, που θα είναι έτοιμος την επόμενη εβδομάδα. Περίπου 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκατασταθεί στο Κιλκίς και 23.000 συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία επί συνόλου περίπου 33.000 προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, σε όλη τη χώρα», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα η δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και κατά μήκος της εθνικής οδού από την Αθήνα μέχρι τα σύνορα.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι οι συνθήκες που επικρατούν στους χώρους διαβίωσης προσφύγων «είναι σκληρές έως και απάνθρωπες» και εξήγησε ότιακόμη και σήμερα 1.600 πρόσφυγες στην Ειδομένη δεν έχουν καν ένα αντίσκηνο και διανυκτερεύουν στην ύπαιθρο. “Ζητώ από την κυβέρνηση να επιλέξει άμεσα τι θα κάνει για να μπορέσουμε να παράσχουμε την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες: ή να κηρύξει το Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή να προβεί σε νομοθετική παρέμβαση ή να φέρει πράξη νομοθετικού περιεχομένου”, τόνισε.

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι προχωρά άμεσα η σύσταση και λειτουργία Συντονιστικού Οργάνου Κεντρικής Μακεδονίας για το προσφυγικό, με επικεφαλής το ΥΜΑΘ και με τη συμμετοχή της ΠΚΜ, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, της ΠΕΔΚΜ, της ΕΛΑΣ, των Ενόπλων Δυνάμεων και εκπροσώπων εθελοντικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Σχολιάστε