My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Να φύγει η κεραία τηλεφωνίας”

Η Πολιτεία οφείλει να επανεξετάσει το νομικό και θεσμικό πλαίσιο εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Θόδωρος Παραστατίδης με αφορμή την εγκατάσταση τέτοιας κεραίας στη περιοχή των 15 Μαρτύρων του Κιλκίς.

Παράλληλα, ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς του νομού να μεθοδεύσουν την απομάκρυνση της εν λόγω κεραίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι “σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχουν 5 σχολικές μονάδες, στις οποίες φοιτούν μικροί και μεγάλοι μαθητές”.

Αφορμή για τη δήλωση ήταν το υπόμνημα που κατέθεσαν στον βουλευτή, η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων της περιοχής 15 Μαρτύρων και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 3ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, του 3ου Νηπιαγωγείου, του 2ου ΕΠΑΛ και του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς.

Η δήλωση του κ. Παραστατίδη έχει ως εξής:

«Καταρχήν θα πρέπει να ελεγχθεί αν έχει τηρηθεί η νομιμότητα εγκατάστασης και λειτουργίας της συγκεκριμένης κεραίας και αν πληρούνται όλοι οι κανόνες, ώστε να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία των πολιτών.

Ακόμη κι αν έχουν γίνει όλα μέσα στα νόμιμα πλαίσια, είναι γνωστό πως στο ΣΤΕ κι άλλα δικαστήρια της χώρας έχουν αποφανθεί πως το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δεν προφυλάσσει το περιβάλλον και τους κατοίκους.

Επομένως, χρέος της μεν Πολιτείας είναι να επανεξετάσει το νομικό και θεσμικό πλαίσιο εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας και των δε φορέων του νομού να μεθοδεύσουν την απομάκρυνσή της λαμβάνοντας υπόψη πως δίπλα ακριβώς και σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχουν 5 Σχολικές Μονάδες στις οποίες φοιτούν μικροί και μεγάλοι μαθητές».

 

Σχολιάστε