My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Να ανανεωθούν οι συμβάσεις

Ψήφισμα συμπαράστασης στους 10 συμβασιούχους της ΔΕΥΑ Κιλκίς ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στη συνεδρίαση του της περασμένης Δευτέρας.

deyakΜε το ψήφισμα, ζητείται να γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα των συμβασιούχων που κατέθεσαν για τη μη ανανέωση των συμβάσεών τους, καθότι κρίνονται αναγκαίοι για τη λειτουργία της Επιχείρησης.

Το ψήφισμα δεν ενέκρινε μόνο ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Ν. Ταχτσίδης, διαφωνώντας ως προς το «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» που καλύπτουν οι συμβασιούχοι.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία των “10”, αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του πρώην αντιδημάρχου, Θ. Βαφειάδη, ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι ο εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΚ στο δικαστήριο είπε ότι δεν γνωρίζει τους συμβασιούχους! Παράλληλα, χαρακτήρισε περισσότερο από αναγκαία την ανανέωση των συμβάσεων και πρότεινε να ακολουθήσει ο δήμος γι` αυτό, το αντίστοιχο παράδειγμα του Δήμου Λάρισας.

Εκ μέρους της μειοψηφίας οι Π. Τονικίδης και Γ. Φαχουρίδης ζήτησαν από τον δήμαρχο να παραστεί στο Δικαστήριο και να υποστηρίξει τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει.

Υπέρ της ανανέωσης των συμβάσεων τάχθηκαν με τοποθετήσεις του και οι Β. Καραμπίδης (χαρακτήρισε δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνουν), Κ. Ζώτος (αναρωτήθηκε αν η Δημ. Αρχή επιθυμεί να αναθέσει σε ιδιώτες το έργο που επιτελούν οι συμβασιούχοι), Γ. Τσογγίδης (υπογράμμισε ότι οι συμβασιούχοι είναι αναντικατάστατοι και πολύτιμοι) και Ιω. Ρούσσου (έκανε λόγο για νερό-δηλητήριο που καταναλώνει ο δήμος τις τελευταίες μέρες).

Αίσθηση στη συνεδρίαση προκάλεσε κι η αναφορά του ονόματος του προαναφερθέντος εκπροσώπου της ΔΕΥΑΚ στο Δικαστήριο. Όπως αποκάλυψαν κι οι ίδιοι οι συμβασιούχοι, επρόκειτο για τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στη Επιχείρηση, Μιχ. Κυριαζίδη!

Σχολιάστε