My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Να ανακληθεί η άδεια της ΑΕΠΙ”

Την άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΕΠΙ, ζητάει η διοίκηση του Επιμελητηρίου Κιλκίς, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για την εταιρεία που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών.

Σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ του ΕΒΕ προτείνει επίσης την τοποθέτηση νέου Συμβουλίου στην Εταιρία, καθώς και το ξεκίνημα διαπραγματεύσεων μεταξύ των εμπλεκομένων μερών για την χρήση του πνευματικού έργου από τους επιχειρηματίες.

Η ανακοίνωση με τίτλο “το απόστημα έσπασε και οι αποκαλύψεις σοκάρουν”, έχει ως εξής:

“Το τελευταίο διάστημα είναι καταιγιστικές οι εξελίξεις στο ζήτημα των Πνευματικών Δικαιωμάτων. Ύστερα από δεκαετίες εξόφθαλμου σκανδαλώδους λειτουργίας της Ανώνυμης Εταιρίας Πνευματικών Δικαιωμάτων (ΑΕΠΙ),το απόστημα έσπασε και οι αποκαλύψεις είναι σοκαριστικές.

Αυτές ακριβώς οι αποκαλύψεις έρχονται να δικαιώσουν τον σκληρό, άλλα άνισο, αγώνα των χρηστών της Πνευματικής Δημιουργίας για εξορθολογισμό της όλης καταστάσεως. Για δεκαετίες οι χρήστες της Πνευματικής Δημιουργίας(κυρίως καταστήματα εστίασης και αναψυχής) ζητούσαν διαφάνεια και λογική στη -δίκαιη φυσικά-χρήση των έργων των πνευματικών δημιουργιών κυρίως στη μουσική. Για δεκαετίες ολόκληρες οι εκπρόσωποι των χρηστών, με πρώτα τα Επιμελητήρια, έδιναν αγώνα για την διαφανή και δίκαιη διαδικασία σε ένα μείζον ζήτημα.

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα βρέθηκε πολλές φορές το Επιμελητήριο Κιλκίς με ρεαλιστικές προτάσεις βασισμένες στον δίκαιο καταμερισμό βαρών αλλά και ωφέλειας για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Όλα αυτά τα χρόνια το Επιμελητήριο Κιλκίς ,εκτός από τις προτάσεις του προς κάθε αρμόδιο ,επιδίωξε και πέτυχε τον συντονισμό των ενεργειών πανελληνίως μέσα από την ενιαία εκπροσώπηση των μελών του από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας(ΚΕΕΕ).

Οι ραγδαίες εξελίξεις στα διοικητικά-οικονομικά της ΑΕΠΙ έρχονται να αποκαλύψουν το δίκαιο και το ρεαλιστικό του αγώνα των χρηστών μέσω των νόμιμων εκπροσώπων τους. Τώρα το εξοργιστικό πάρτι εις βάρος των πνευματικών δημιουργών αποκαλύπτεται σε μέγα βάθος. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Η δικαστική εξέλιξη στο θέμα της ΑΕΠΙ δεν έχει πλέον γυρισμό. Αυτό που απομένει είναι η δρομολόγηση των άλλων ενεργειών ώστε να διευθετηθεί οριστικά το μέγα ζήτημα της χρήσης του Πνευματικού Έργου των δημιουργών –καλλιτεχνών.

Η ανάκληση άδειας λειτουργίας της ΑΕΠΙ από το Υπουργείο Πολιτισμού είναι το άμεσο. Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες καθυστέρησης. Στη συνέχεια να τεθεί το πλαίσιο της νέας λειτουργίας του όλου πλέγματος. Στη συνέχεια ο αρμόδιος Επίτροπος να δρομολογήσει την τοποθέτηση νέου Συμβουλίου στην Εταιρία και φυσικά να ξεκινήσει η μόνη ορθή διαδικασία για την χρήση του πνευματικού έργου από τους επιχειρηματίες και αυτή δεν είναι άλλη από τη διαπίστωση που υποχρεώνει τα εμπλεκόμενα μέρη να διεξάγουν διαπραγματεύσεις για τις άδειες χρήσης, έτσι ώστε το κόστος των χρηστών να μειώνεται πάρα πολύ και να αποδεσμεύονται τα πινάκια των δικαστηρίων από χιλιάδες υποθέσεις.

Μόνο έτσι θα εξορθολογισθεί μια κρίσιμη διαδικασία σ’έναν μεγάλο κλάδο της επιχειρηματικής δράσης στη χώρα μας. Μόνο με ρεαλιστική διαπραγμάτευση το αμοιβολόγιο θα είναι ικανοποιητικό για τους πνευματικούς δημιουργούς χωρίς να αποτελεί «θηλειά» για τους χρήστες επιχειρηματίες.”

Σχολιάστε