My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Ν`ανοίξει το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας

Είναι πολύ σημαντική η ίδρυση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κιλκίς, όμως πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες ώστε να βρεθεί χώρος λειτουργίας και να στελεχωθεί με προσωπικό, για να γίνουν εγγραφές μαθητών και να μπορέσει να λειτουργήσει από τη φετινή σχολική χρονιά.

Στην εκτίμηση αυτή κατέληξαν, η Ειρήνη Αγαθοπούλου και ο διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεόδωρος Χριστοφορίδη, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τα ζητήματα της πανδημίας, της καθαριότητας και της ασφάλειας των μαθητών, η λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων του Ν. Κιλκίς, τα κενά στους εκπαιδευτικούς και η λειτουργία των κυλικείων υπό τις νέες συνθήκες.

Η κ. Αγαθοπούλου, με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποίησε συνάντηση και με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σωτήριο Μαρκάδα, με τον οποίο συζητήθηκε κυρίως η ασφάλεια των μαθητών υπό τις νέες υγειονομικές συνθήκες.

Συγκεκριμένα, αναλύθηκε το θέμα του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, της πληρότητας στελέχωσης όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, της καθαριότητας και της υγιεινής, καθώς και της ομαλής ένταξης των προσφυγόπουλων στις σχολικές μονάδες.

Επίσης, τονίστηκε το γεγονός ότι στα θέματα αντιμετώπισης της πανδημίας και σε άλλα ζητήματα που αφορούν την συνεργασία των σχολικών μονάδων με τους δύο δήμους θα υπάρχει στενή συνεργασία με τους δημάρχους του νομού.

Η κ. Αγαθοπούλου ευχήθηκε στους νέους διευθυντές της Εκπαίδευσης καλή θητεία, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα και την ιδιαιτερότητα του έργου τους για την συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε. Έκανε δε σαφές ότι θα σταθεί αρωγός στο έργο τους, παίρνοντας πρωτοβουλίες και διεκδικώντας ότι καλύτερο για την εκπαίδευση των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης στο νομό Κιλκίς.

Σχολιάστε