My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

“Ναι” του ΤΑΙΠΕΔ για τη ΠΑΘΕ

Η κατασκευή του τμήματος Πολυκάστρου – Χαλάστρας της ΠΑΘΕ, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, διαχωριστική νησίδα και κιγκλιδώματα στις δύο άκρες του οδοστρώματος, θα συμπεριληφθεί στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων της, ως υποχρέωση του εργολάβου. 

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, στον βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντά, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί του, γνωστοποιώντας ότι το ζήτημα έχει απασχολήσει το Ταμείο και ότι ο όρος αυτός θα  ανακοινωθεί πριν την υποβολή των προσφορών, εντός του ερχόμενου Μαΐου.

Στη συνάντηση ο κ. Γεωργαντάς επεσήμανε ότι για τα 44,2 χιλιόμετρα αυτού του τμήματος ήταν διατυπωμένο στην πρόσκληση ενδιαφέροντος  μόνο ως ενδεχόμενο το ζήτημα της αναβάθμισης του δρόμου ενώ λόγοι νομικοί και πρωτίστως ηθικοί επιβάλλουν την υποχρέωση της κατασκευής. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στη σχετική νομοθεσία αλλά και στα πρακτικά από την συζήτηση που έγινε τον Νοέμβριο του 2016 στην Ολομέλεια της Βουλής, με την ευκαιρία της επίκαιρης ερώτησής του προς τον υπουργό Μεταφορών κ. Σπίρτζη για το συγκεκριμένο θέμα.

Μετά τη γνωστοποίηση του κ. Ξενόφου για την κατασκευή του τμήματος της ΠΑΘΕ που διασχίζει το νομό μας, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι αυτή η απόφαση ικανοποιεί πλήρως την απαίτηση και των θεσμικών φορέων αλλά και των κατοίκων του νομού για ασφάλεια και ποιότητα στο οδικό δίκτυο. Του ζήτησε επίσης  η υποχρέωση της κατασκευής να προβλεφθεί για όσο πιο σύντομο χρόνο  γίνεται μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης παραχώρησης.

Σχολιάστε