My Twitter Feed

7 Μαρτίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Οργή μαθητών στη Παιονία -

Τρίτη, 7 Μαρτίου, 2023

Ο δήμος για τη Λαϊκή Αξιούπολης -

Δευτέρα, 6 Μαρτίου, 2023

Νέο συλλαλητήριο στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 6 Μαρτίου, 2023

Ζητείται η αλήθεια για το έγκλημα -

Σάββατο, 4 Μαρτίου, 2023

Χωρίς λαϊκή αγορά η Αξιούπολη -

Παρασκευή, 3 Μαρτίου, 2023

Ανεπίλυτα τα θέματα του κάστανου -

Παρασκευή, 3 Μαρτίου, 2023

Αναβολή της ομιλίας του Κ. Κιλτίδη -

Παρασκευή, 3 Μαρτίου, 2023

Τραγωδία: Φωνή λαού και σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 3 Μαρτίου, 2023

Νέο συλλαλητήριο στο Κιλκίς

Μεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποιείται την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις 6 μμ, στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, με αφορμή το πολύνεκρο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Το συλλαλητήριο συνδιοργανώνουν οι σύλλογοι γονέων του Κιλκίς, τοπικοί φορείς και συνδικάτα. Για την ίδια μέρα έχει προκηρυχτεί 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για το ίδιο θέμα.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς Παιονίας καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, σε Δήμο Κιλκίς και Δήμο Παιονίας, να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις 10:30 π.μ., στην πλατεία Ειρήνης και στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι σύλλογοι γονέων και τοπικοί φορείς του Κιλκίς, την ίδια μέρα, στις 18:00 το απόγευμα, για να εκφράσουν την οργή τους για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και να αγωνιστούν ώστε αυτό να είναι το τελευταίο.

Έχουμε χρέος να μην αφήσουμε αυτό το έγκλημα να ξεχαστεί. Να παλέψουμε για να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες, για να μη χαθούν άδικα και άλλες ζωές.

Σωματεία

Το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας και το Σωματείο Τροφίμων Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας καλούν τους εργαζόμενους του Νομού Κιλκίς να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 10:30 πμ στην πλατεία Ειρήνης και στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, την ίδια μέρα, στις 6μμ για να εκφράσουν την οργή τους για το έγκλημα στα Τέμπη και να αγωνιστούν ώστε αυτό να είναι το τελευταίο.

Το προδιαγεγραμμένο αυτό έγκλημα έχει συγκεκριμένους ενόχους. Είναι τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που εφάρμοσαν την πολιτική της ΕΕ για την απελευθέρωση και την ιδιωτικοποίηση των σιδηρόδρομων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «έσπασε» τον ΟΣΕ σε διάφορα κομμάτια ώστε να μπορούν οι επιχειρηματίες να αγοράσουν το πιο κερδοφόρο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πούλησε το 2017 την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ, πριμοδοτώντας τους μάλιστα με ενίσχυση 250 εκατομμυρίων. Μια σύμβαση μάλιστα που ανανέωσε πέρυσι η κυβέρνηση με αποτέλεσμα η ιταλική εταιρεία να τσεπώσει 750 εκατομμύρια για τα επόμενα 15 χρόνια

Ένοχοι είναι όλοι αυτοί που απαξίωσαν τους ελληνικούς σιδηρόδρομους, αφήνοντας τους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, χωρίς τα απαραίτητα έργα υποδομής. Ένοχη είναι και η ιταλική εταιρεία, που αν και γνώριζε όλα αυτά τα προβλήματα δεν έκανε τίποτε για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζόμενων καθώς το μόνο που την ένοιαζε είναι να μπουκώνει με κέρδη.

Τι και αν οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν με κάθε τρόπο για το κακό που έρχεται; Τι και αν είχαν προηγηθεί πολλά, μικρότερα ευτυχώς, ατυχήματα που αποκάλυπταν το μέγεθος του προβλήματος; Όλοι αυτοί που υποκριτικά σήμερα δείχνουν σοκαρισμένοι και αναζητούν ευθύνες ας κοιτάξουν στον καθρέφτη γιατί ο μόνος ένοχος είναι η πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών συμφερόντων, που τόσο πιστά υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν.

Αποδεικνύεται ότι το κράτος είτε ως ιδιοκτήτης είτε ως πωλητής των υποδομών, χέρι χέρι με τους επιχειρηματίες, κάνουν τα πάντα για να γιγαντώσουν τα κέρδη των επενδυτών, με θύματα τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους επιβάτες. Αποδεικνύεται ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους έχει σαφώς αντιλαϊκό πρόσημο : το ψηφιακό κράτος δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για να χάνει πιο γρήγορα ο λαός τα σπίτια του, αξιοποιεί την σύγχρονη τεχνολογία ώστε να παρακολουθεί και να φακελώνει τους πάντες όμως η επικοινωνία των μηχανοδηγών με τους σταθμάρχες γίνεται μέσω ασυρμάτων, σα να βρισκόμαστε στη δεκαετία του ’50!

Η συγκινητική ανταπόκριση του λαού στο κάλεσμα για αιμοδοσία πρέπει να έχει συνέχεια. Έχουμε χρέος να μην αφήσουμε αυτό το έγκλημα να ξεχαστεί. Να παλέψουμε για να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες, για να μη χαθούν και άλλες ζωές για τα κέρδη των λίγων.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ

Για τη συγκέντρωση και την απεργία, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ–ΟΤΑ) εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας εξέδωσε με τίτλο “… στέρεψαν πια τα δάκρυα μας και θέριεψε η οργή μας…”, την ακόλουθη ανακοίνωση-κάλεσμα:

“Οργή για όλους αυτούς που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση.

Οργή για όλες τις κυβερνήσεις που απαξίωσαν τα έργα υποδομής αφήνοντας τα χωρίς συντήρηση και επισκευές που είναι απαραίτητες για την ασφαλή τους λειτουργία.

Οργή για όλους αυτούς που πέταξαν στο καλάθι των άχρηστων τις αγωνιώδης προειδοποιήσεις των εργαζομένων για όλα τα παραπάνω..ακόμα και λίγες μέρες πριν τη νέα, ανείπωτη τραγωδία, όταν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προειδοποιούσαν ότι οι αποφάσεις των τελευταίων κυβερνήσεων είναι υπεύθυνες όχι μόνο για όσα δυστυχήματα έγιναν, αλλά και για όσα ήταν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν..

Οργή γιατί δε μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε ότι το κέρδος θα είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Δεν είναι δυστύχημα συνάδελφοι είναι ΈΓΚΛΗΜΑ, προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα!!

..και όχι δεν είναι η ώρα για σιωπηλές διαμαρτυρίες, δε πρόκειται να σωπάσουμε, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα.

Να γίνουμε η φωνή των αδικοχαμένων νεκρών του εγκλήματος των Τεμπών.

Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να ακουστούν, όσο πιο δυνατά γίνεται, για να βρουν δικαίωση, για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε λοιπόν είναι να βρεθούμε όλοι στο δρόμο του αγώνα, να μη λείπει κανείς.

Όλοι στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 8/3.

Όλοι την Τετάρτη 8/3 στις 18:00 στην πλατεία Ειρήνης, στο Κιλκίς, στο συλλαλητήριο που καλούν οι σύλλογοι γονέων του Κιλκίς, οι τοπικοί φορείς και τα συνδικάτα της πόλης.

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.

ΌΧΙ άλλες ανθρωποθυσίες στο βωμό του κέρδους

Η νοοτροπία του “πάμε κι όπου βγει” δοκιμάστηκε…

Τώρα είναι η ώρα να “πάμε αλλιώς…”

Γονείς

Σε κάλεσμά της με τίτλο “ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ – ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ”, η Επιτροπή για την Επανασύσταση της Ένωσης Γονέων Κιλκίς αναφέρει τα εξής:

Καλούμε τον λαό του Κιλκίς την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 6μμ στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς να παλέψουμε για να γίνει πράξη το ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.

Η σύγκρουση στα Τέμπη δεν είναι ατύχημα, ούτε δυστύχημα… Είναι έγκλημα όλων των κυβερνήσεων και της Hellenic Train.

Θα μπορούσαν να ήταν τα παιδιά μας! Ως γονείς θεωρούμε ότι η ελάχιστη απόδοση δικαιοσύνης στη μνήμη των θυμάτων είναι να μην συγκαλυφθεί σε καμία πλευρά το έγκλημα. Να αποδοθούν ευθύνες σε όλους.

Ο μόνος τρόπος για να μην επαναληφθεί το έγκλημα είναι να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του σιδηρόδρομου, να μην ξανακουστούν οι λέξεις κόστος, κέρδος όταν μιλάμε για την ασφάλεια των επιβατών.”

Σχολιάστε