My Twitter Feed

23 Ιουνίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: Και ψηφιακές οι πληρωμές -

Πέμπτη, 23 Ιουνίου, 2022

Διψήφια νούμερα αλλά …ύφεση -

Τετάρτη, 22 Ιουνίου, 2022

Επισπεύδεται επιστροφή φόρου -

Τετάρτη, 22 Ιουνίου, 2022

Λαμπρή η επέτειος της Μάχης Κιλκίς -

Τετάρτη, 22 Ιουνίου, 2022

Το Κιλκίς τιμά την 21η Ιουνίου 1913 -

Δευτέρα, 20 Ιουνίου, 2022

Μικρή αυξητική τάση του covid-19 -

Κυριακή, 19 Ιουνίου, 2022

Ο Παζαρτζικλής νέος γραμματέας -

Κυριακή, 19 Ιουνίου, 2022

Ιδρύεται εσπερινό ΕΠΑΛ σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 17 Ιουνίου, 2022

Νέου μοντέλο για πρωτογενή τομέα

Την ανάγκη να στραφεί η Ελλάδα σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του πρωτογενούς τομέα, που σε κάθε του βήμα θα στηρίζεται η παραγωγή και ο πραγματικός παραγωγός, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, σε παρέμβασή του κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, στην οποία παρουσιάστηκε έρευνα της Ernst & Young και της Τραπέζας Πειραιώς για το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στη χώρα μας.

Ομιλία του υπουργόού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Γεωργαντά στο 8ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων στην Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 30 Μαΐου 2022.(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Ο κ. Γεωργαντάς ζήτησε από τα κόμματα να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα με συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να λυθούν χρόνιες παθογένειες. «Πρέπει να κοιτάξουμε τον αγρότη στα μάτια και να πούμε αλήθειες, και να διορθώσουμε όλοι μαζί τις στρεβλώσεις του παρελθόντος», είπε.

«Στηρίζοντας την παραγωγή και τον πραγματικό παραγωγό, στηρίζουμε την ελληνική περιφέρεια και ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή», υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς.

Ο ΥπΑΑΤ, είπε επίσης ότι στο νέο μοντέλο λειτουργίας του πρωτογενούς τομέα θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην αναγκαία για τη χώρα παραγωγή και στην επιβαλλόμενη από την ΕΕ «πράσινη μετάβαση».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει επισιτιστικό πρόβλημα, ωστόσο σημείωσε ότι η αντιμετώπιση του κινδύνου πρέπει να γίνει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού όταν ένα πρόβλημα γίνεται παγκόσμιο επιδρά σε όλους.

Σχολιάστε