My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Νέος κύκλος με τα “45άρια”

Έχουν περάσει πάνω από επτά χρόνια από τότε που ξεκίνησε το “σίριαλ” με τα γνωστά σαρανταπεντάρια: Τα έργα δηλαδή που ανατίθενται χωρίς διαγωνισμό και έχουν κονδύλιο μέχρι 45 χιλ. ευρώ.

dikastirio-dikigoroidikastiΈκτοτε έχουν γραφεί άπειρα κείμενα κι έχουν διατυπωθεί ισάριθμα σχόλια. Η υπόθεση ακόμη δεν έχει περαιωθεί, με αποτέλεσμα να δηλητηριάζεται αενάως η δημόσια (τοπική) ζωή του Κιλκίς, ρίχνοντας σκιές αδιακρίτως.

Το τελευταίο διάστημα η εξέλιξη ήταν ο έλεγχος κάποιων έργων περίπου δειγματοληπτικά. Με αποτέλεσμα τον καταλογισμό κάποιων ποσών.

Τις τελευταίες ήμερες ο έλεγχος μπήκε σε άλλη φάση. Τριμελές τεχνικό κλιμάκιο από το Υπουργείο Δημοσίων Έργων έχει εγκατασταθεί για μέρες στο Κιλκίς και εξετάζει αριθμό έργων που κατασκευάσθηκαν με αυτήν τη διαδικασία.

Εξετάζονται οι σχετικοί φάκελοι και παράλληλα γίνονται αυτοψίες του κλιμακίου, που συνοδεύεται από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Θα ελεγχθούν δεκάδες έργα (περί τα 50) και στη συνέχεια η υπόθεση φαίνεται ότι θα μπει στην τελική ευθεία, ξεκαθαρίζοντας πλήρως μια κατάσταση που ταλαιπωρεί αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της τοπικής κοινωνίας.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε