My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες προοπτικές για Technoform -

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου, 2022

Μεγάλη διάκριση για τον Δ. Παυλίδη -

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου, 2022

Σπάσαμε και το “φράγμα” των 200! -

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου, 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα σχολείων -

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου, 2022

Παραβιάσεις για φωτοβολταϊκά -

Τρίτη, 4 Ιανουαρίου, 2022

Κρούσματα πολλά, αλλά ευτυχώς… -

Κυριακή, 2 Ιανουαρίου, 2022

Νέα παράταση ρύθμισης οφειλών -

Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου, 2021

Δωρεάν τεστ σε Κιλκίς – Παιονία -

Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου, 2021

Νέες προοπτικές για Technoform

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2021, στις 30 Δεκεμβρίου, υπέγραψε η Sunlight Group τη συμφωνία εξαγοράς του 70% της Technoform, επιχείρησης με έδρα το Κιλκίς που δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό και στην κατασκευή καλουπιών και εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας, με εξειδίκευση στις ολοκληρωμένες και καινοτόμους λύσεις αποθήκευσης ενέργειας.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της Sunlight Λάμπρος Μπίσαλας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Technoform Γεώργιος Δοκουζγιάννης και η αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Θεοδοσία Μαρκοπούλου, η οικογένεια των οποίων διατηρεί το 30% της βορειοελλαδίτικης εταιρείας.

«Ξεκινήσαμε ως μία οικογενειακή επιχείρηση στην Κεντρική Μακεδονία και πλέον είμαστε μέλη μιας εταιρείας διεθνούς βεληνεκούς, με εξαγωγές σε 100 και πλέον χώρες. Με τη Sunlight συνεργαζόμαστε χρόνια και μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και το ίδιο όραμα για την κατασκευή και διάθεση καινοτόμων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Η συνεργασία μας θα βοηθήσει την Technoform να επενδύσει ακόμη περισσότερο και να γίνει πραγματικός κόμβος δημιουργίας αξίας στην τοπική κοινωνία του Κιλκίς», τόνισε ο κ. Δοκουζγιάννης.

Από τη πλευρά του, ο CEO της εταιρείας τεχνολογίας ανέφερε: «Με τη συμφωνία εξαγοράς κατά συνολικό ποσοστό 70% της Technoform εμβαθύνουμε την ήδη εξαιρετική και πολυετή συνεργασία μας. Στη Sunlight Group επικεντρώνουμε το πρόγραμμα εξαγορών και συγχωνεύσεων στη δημιουργία αξίας από την αυτόνομη ανάπτυξη των εταιρειών στις οποίες συμμετέχουμε, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη θέση της Sunlight σε παγκόσμιο επίπεδο. Το όραμά μας είναι να συνεχίσει η Technoform να αναπτύσσεται, ανεξάρτητα από τη σχέση της με τη Sunlight, επεκτείνοντας το πελατολόγιό της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με την υποστήριξη της Sunlight, η Technoform πρόκειται να υλοποιήσει ένα μεγαλόπνοο επενδυτικό πλάνο, ώστε να διευρύνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο και να γίνει πιο ανταγωνιστική διεθνώς, μέσω περαιτέρω αυτοματοποίησης της παραγωγής. Η παραμονή στην εταιρεία της οικογένειας Δοκουζγιάννη, και κυρίως της πολύ ελπιδοφόρας νέας γενιάς, μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον. Παράλληλα στηρίζουμε την αύξηση της απασχόλησης και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας στο Κιλκίς, καθώς μόνο για το 2022 η Technoform σχεδιάζει να αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 30%».

H Sunlight εμφάνισε τη χρήση του 2021 αύξηση κατά 50% του κύκλου εργασιών, σχεδιάζοντας, σε ορίζοντα πέντε ετών, να επεκτείνει την παραγωγική δυναμική σε μπαταρίες και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μολύβδου – οξέος και ιόντων λιθίου. Προς την κατεύθυνση αυτή πραγματοποιεί επενδύσεις εντός και εκτός Ελλάδας σε εξοπλισμό, αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής και συναρμολόγησης, στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχολιάστε