My Twitter Feed

1 Δεκεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Άσπρος: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο -

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Στα ύψη νεκροί – διασωληνωμένοι -

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

24ωρη απεργία στα νοσοκομεία -

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Σαρώνει πάντα ο κορωνοϊός! -

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Οι εκλογές στο Δικηγορικό Κιλκίς -

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ -

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Κορωνοϊός: Μικρή ύφεση μεν, αλλά -

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

ΔΣ Παιονίας στις 30 Νοεμβρίου -

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Νέα νίκη με ρεκόρ για την ΚουΠα Κιλκίς

Κείμενο, Φωτογραφίες, Video, Στατιστική Ανάλυση: Γιάννης Σιταρίδης.

Ήταν η έκτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα μας. Επικράτησε με ευκολία της αντιπάλου της, μιας ομάδας που τη δυσκόλευε στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις της, την ΑΓΕ Πιερίας. Οι 112 πόντοι αποτελούν ρεκόρ επίθεσης για την ΚουΠα Κιλκίς, που παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεται καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ

Η φιλοξενούμενη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πήρε κεφάλι στο σκορ από το πρώτο λεπτό και δεν κοίταξε ποτέ πίσω της. Η ομάδα χτύπησε έξω από τη γραμμή του τριπόντου και μέσα από τη ρακέτα, με τα σουτ του Θεοδωράκου να είναι όλα εύστοχα στο πρώτο δεκάλεπτο (3/3) και τον Ημερίδη να σμπαραλιάζει κάθε αμυντική προσπάθεια των αντιπάλων του.

Ο τρίτος της παρέας Συμεών βρισκόταν για ακόμα μία φορά κυριολεκτικά παντού μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με την τριπλέτα αυτή σε φόρμα όλα έγιναν ευκολότερα για την ομάδα μας και δυσκολότερα για την αντίπαλο. Οι αιφνιδιασμοί διαδέχονταν ο ένας τον άλλο και το σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου έγραφε 35 – 16 με 15 στα 23 εντός πεδιάς, τα 11 εξ αυτών μετά από συνεργασία και τελική πάσα.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη της αρχής με την επίθεση της φιλοξενούμενης να βγάζει φωτιές και τη γηπεδούχο να προσπαθεί να ακολουθήσει, εις μάτην όμως. Μια επιθετική αναλαμπή της ΑΓΕ Πιερίας στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου με δύο κολλητά τρίποντα και η μείωση του σκορ στους 10, (29 – 39) αποτέλεσε και την τελευταία προσπάθεια επαναφοράς των γηπεδούχων. Το σκορ εκτοξεύτηκε εκ νέου καθώς η ΚουΠα Κιλκίς έτρεξε ένα επιμέρους 11-25 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τη γνωστή τριπλέτα να παραμένει καυτή πετυχαίνοντας 25 από 29 πόντους του δεκαλέπτου. Σκορ ημιχρόνου 64 – 40.

Η ομάδα κατέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας 48 πόντους. Η ψαλίδα ωστόσο μεγάλωνε ανάμεσα στις δυο ομάδες. Η διαφορά πέρασε τους 30 (40 – 71) και αυξήθηκε ακόμα περισσότερο στο τέλος του δεκαλέπτου (52 – 89). Το παιχνίδι ισορρόπησε στην τέταρτη περίοδο, με την άμυνα των φιλοξενουμένων να δείχνει – και λογικό ήταν – στοιχεία χαλάρωσης. Τρία λεπτά πριν το τέλος η ομάδα μας έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της τους 100 πόντους με την εύστοχη βολή του Νεκτάριου Παπαδόπουλου. Το εμφατικό 112 – 75, αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα μιας καταπληκτικής επιθετικής βραδιάς για την ΚουΠα Κιλκίς.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ

Η αρχή, το ήμισυ του παντός. Το είπε ο Πλάτωνας, εννοώντας πως η αρχή κάθε ανθρώπινης ενέργειας, είναι το μισό της όλης προσπάθειας. Αυτό έκανε και η ομάδα μας. Κυριάρχησε από το πρώτο δευτερόλεπτο, πήρε τη διαφορά και έβαλε προβλήματα στη γηπεδούχο που μετά τα πρώτα 10 λεπτά βρέθηκε 19 πόντους πίσω και κυνηγούσε να πλησιάσει χωρίς τελικά να τα καταφέρει.

Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

Η ΚουΠα των ρεκόρ. 112 πόντοι και 36 αμυντικά ριμπάουντ σε έναν αγώνα, 64 πόντοι σε ένα ημίχρονο, 51,9 % ευστοχία στα τρίποντα, όλα τα παραπάνω αποτελούν νέα ρεκόρ της ομάδας. Παπαδόπουλος, Θεοδωράκος και Ημερίδης βρέθηκαν σε φανταστική βραδιά πετυχαίνοντας 73 πόντους ήτοι το 65% των συνολικών πόντων της ομάδας. Ατραξιόν του παιχνιδιού, ακόμα ένα …τετράποντο (τρίποντο και φάουλ) του Τσουλφαΐδη Σωκράτη, που προηγείται (2 τετράποντα) στον άτυπο διαγωνισμό του Συμεών Παπαδόπουλου που έχει 1.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Είναι ποιοτικοί, παίρνουν δικαιωματικά το μερίδιο του λέοντος στις επιθέσεις, γεμίζουν τις στατιστικές τους κατηγορίες με αριθμούς, δεν είναι ωστόσο μόνοι τους, ούτε θα τα κατάφερναν μόνοι τους. Πριν αναφερθούμε στη γνωστή τριάδα των Παπαδόπουλου, Θεοδωράκου, Ημερίδη, θα πρέπει να μιλήσουμε για τους υπόλοιπους. Παιδιά όπως οι Ποζίδης, Πατσούρης, Τσουλφαΐδης, Χρυσάφης και οι πιτσιρικάδες Παπαδόπουλος και αφοι Τσιλιγκαρίδη, δίνουν ό τι έχουν και δεν έχουν σε κάθε παιχνίδι, όπως και σε αυτό με την ΑΓΕ Πιερίας για να φτάσει η ομάδα εκεί που βρίσκεται. Το καράβι βασίζεται σε όλους τους ναύτες για να μην γκρεμοτσακιστεί στα βράχια, όχι μόνο στους καπετάνιους. Με το δεξί μπήκε στην ομάδα και ο Βακιρλής Δημήτρης που πέτυχε τους πρώτους του πόντους με την ΚουΠα Κιλκίς. Επιστρέφουμε στους Big Three.

Μπάμπης Ημερίδης

Νέα μπασκετική παράσταση από το Μπάμπη Ημερίδη. Ήταν απολαυστικός για ακόμα μια φορά, σκοράροντας με κάθε τρόπο και συνεισφέροντας σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Άγγιξε πάλι το triple double figure. Του έλλειψε ωστόσο μία ασίστ για να ολοκληρώσει μια ούτως ή άλλως μεγαλοπρεπή εμφάνιση με 31 πόντους, 11 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 5 κλεψίματα, 1 τάπα, 4 λάθη και tendex 1,28.

Συμεών Παπαδόπουλος

Ήταν αλάνθαστος. Έπαιξε 30 λεπτά διασφαλίζοντας την ηρεμία στην ομάδα του. Σκόραρε όσο χρειάστηκε, ενώ έκανε αισθητή την παρουσία του σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό του γηπέδου. Η στατιστική προσφορά του μετουσιώνεται σε 13 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος.

Γιώργος Θεοδωράκος

Επανήλθε στις καυτές επιθετικές του βραδιές. Ευστόχησε σε 6 τρίποντα, σκόραρε 29 πόντους, ξεκλειδώνοντας την περιφερειακή άμυνα της γηπεδούχου. Τα 7 ριμπάουντ, οι 3 ασίστ και τα 2 κλεψίματα συμπληρώνουν την πολύπλευρη προσφορά του και στα δύο μισά του γηπέδου.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η ομάδα ξεχειλίζει από ποιότητα και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Παρά τις ελλείψεις της, βρίσκει τον τρόπο να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του αγώνα, παίζοντας όμορφο, ελκυστικό μπάσκετ χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει μέχρι σήμερα στο πικ της επιθυμητής απόδοσης. Σαφώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Στο παιχνίδι του Σαββάτου, βρέθηκε στην παραγωγικότερη βραδιά της ιστορίας της, υπήρξαν ωστόσο στιγμές χαλάρωσης στην άμυνα, απόρροια κατά πολλούς της μηδενικής ανταγωνιστικότητας του αγώνα. Επόμενη στάση, το ερχόμενο Σάββατο στο Κιλκίς με αντίπαλο μια ακόμα ομάδα της Κατερίνης, τον Πιερικό – Αρχέλαο.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης Θ.)

Παπαδόπουλος 13(2τρ), Ημερίδης 31(3τρ), Ποζίδης 6, Παπαδόπουλος Ν 5, Βακιρλής 2, Χρυσάφης 2, Θεοδωράκος 29 (6τρ), Τσουλφαΐδης 8(1τρ), Πατσούρης 6, Τσιλιγκαρίδης Σ. 3(1τρ), Τσιλιγκαρίδης Λ., Σιδηρόπουλος 7 (1τρ.).

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 16 – 35 / 40 – 64 / 52 – 89 / 75 – 112

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως βγήκε γούρικη και η νέα «city edition» λευκή αγωνιστική εμφάνιση της ομάδας, αλλά γι’ αυτό θα γίνει εκτενέστερη αναφορά σε επόμενο άρθρο.

Δείτε το Video από την παρακάμερα του αγώνα :

Σχολιάστε