My Twitter Feed

7 Ιουνίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέα κόντρα Σιωνίδη/ Γκουντενούδη -

Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Επίσκεψη Βελόπουλου σε Ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

ΠΑΣΟΚ: Αλλαγή στον συνδυασμό -

Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Επίσκεψη Ρ. Δούρου στο Κιλκίς -

Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Με το βλέμμα στην ακροδεξιά! -

Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Κινητοποίηση ενόψει εκλογών -

Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Διαδρομές τουριστικής ανάπτυξης -

Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

“Δούλεψε πάλι η κοπτοραπτική” -

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Νέα κόντρα Σιωνίδη/ Γκουντενούδη

Νέα κόντρα μέσω ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στον νυν και στον πρώην δήμαρχο Παιονίας, Κώστα Σιωνίδη και Χρήστο Γκουντενούδη, με αφορμή ανεξαρτοποιήσεις μελών της παράταξης του δεύτερου, την υδροδότηση της περιοχής Πολυκάστρου και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εν μέσω Πολυκαστρινών.

Συγκεκριμένα, στη σχετική δήλωσή του ο κ. Γκουντενούδης αναφέρει τα εξής:

“Εξ αφορμής των όσων διαδραματίστηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 2/6/2023 η οποία διεξήχθη εν μέσω της εορτής της πολιούχου εκκλησίας της πρωτεύουσας του Δήμου Παιονίας, της Αγίας Τριάδος και της θεσμοθετημένης πανήγυρης που λαμβάνει χώρα την περίοδο αυτή, αβίαστα προκύπτουν κάποιοι προβληματισμοί.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο τις ημέρες που έχουμε εορταστικές εκδηλώσεις στο Πολύκαστρο. Ενώ η ίδια η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επέλεξε και μας γνωστοποίησε την ώρα της συνεδρίασης του οργάνου (στις 6 μ.μ.), κατά την έναρξη της συνεδρίασης μας δήλωσε ότι αυτή θα πρέπει να γίνει εν τάχει και να τελειώσει στις 8. μ.μ. για να μπορέσουμε να παρευρεθούμε στην προγραμματισμένη εκδήλωση.

Εύλογα θα προέκυπτε σε κάθε καλόπιστο δημότη το ερώτημα γιατί να γίνει η συνεδρίαση την ημέρα αυτή ενώ θα μπορούσε να μετατεθεί μερικές ημέρες αργότερα, αφού ολοκληρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης.

Η απάντηση της Προέδρου ήταν ότι υπάρχει έκτακτη θεματολογία στην ημερήσια διάταξη, η οποία καθιστά την συνεδρίαση επιτακτική. Θεωρήσαμε λοιπόν ότι ο Δήμαρχος, αλλά ίσως και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, θα έπαιρναν το λόγο να μιλήσουν για το θέμα της υδροδότησης και παροχέτευσης των υδάτων στην περιοχή Πολυκάστρου και όλα τα προβλήματα στα νοικοκυριά που δημιουργήθηκαν με την πρόσφατη κατάρρευση του δικτύου (θόλωση πόσιμου νερού).

Ο κ. Σιωνίδης όμως ουδόλως αναφέρθηκε στο πρόβλημα αυτό και στην αναποτελεσματικότητα του μηχανισμού του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ να το διορθώσουν. Το μόνο που βρήκε να ψελλίσει ήταν για μια χρηματοδότηση η οποία εγκρίθηκε για την ΔΕΥΑΠ, όπως φυσικά έγινε για όλες της ΔΕΥΑ της χώρας.

Προφανώς οι κύριοι της Διοίκησης, ορμώμενοι από την θεατρική παράσταση που λάμβανε χώρα την ίδια μέρα στο Πολύκαστρο στο πλαίσιο των «Πολυκαστρινών», είπαν να δώσουν κι αυτοί την δική τους παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία ουδόλως υστερούσε σε θεατρική δεινότητα.

Η κ. Πρόεδρος, μη έχουσα κάποιο πραγματικά επείγον ή έκτακτο ζήτημα να ανακοινώσει κατά την έναρξη της συνεδρίασης, αναφέρθηκε σε κάποιες ανεξαρτητοποιήσεις μελών της μείζονος αντιπολίτευσης, τα οποία μέλη δεν ήταν καν παρόντες στην συνεδρίαση.

Δηλαδή το κατεπείγον της σύγκλησης της συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου ήταν η ανεξαρτητοποίηση μελών της αντιπολίτευσης;

Άρα με την συμπεριφορά τους και την αδιαφορία τους για την θεσμική αξία του ανώτατου συλλογικού οργάνου του Δήμου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, η Πρόεδρος και ο Δήμαρχος κανόνισαν μια δήθεν έκτακτη συνεδρίαση μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά τις ανεξαρτητοποιήσεις κάποιων μελών.

Τώρα, όσον αφορά τις ανεξαρτητοποιήσεις αυτές, έχουμε ήδη αναφερθεί σε προηγούμενη τοποθέτηση. Στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση, πορευόμαστε με κανόνες ηθικής τάξεως, λογοδοσίας και εντιμότητας.

Στις τοπικές κοινωνίες δεν χωράνε δόλιες συμπεριφορές.

Όσοι παραμένουν στις τάξεις του συνδυασμού μας εκλεγμένοι με τις ψήφους των συνδημοτών μας που τίμησαν την δημοτική μας παράταξη, οφείλουν να είναι στρατευμένοι στο κοινό όραμα και αφοσιωμένοι στον αγώνα για την επικράτηση των προγραμματικών μας αρχών.

Όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν, αλλά και όσοι αποφάσισαν να θέσουν εαυτόν εκτός παράταξης, οφείλουν να παραδώσουν την έδρα τους στο δημοτικό συμβούλιο και να πάνε να ενταχθούν σε οποιοδήποτε άλλο σχήμα επιθυμούν.

Οποιαδήποτε άλλη στάση και συμπεριφορά, πλην της παραίτησης από την θέση του δημοτικού συμβούλου και της επιστροφής της έδρας στον συνδυασμό που ανήκει, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα στη συνείδηση των πολιτών.

Γι αυτό μας ψήφισαν οι δημότες της Παιονίας και με αυτές τις αρχές θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Ουδείς αναντικατάστατος.”

Η απάντηση Σιωνίδη

Από τη πλευρά του, ο κ. Σιωνίδης απαντά ότι “για την εικόνα διάλυσης” που παρουσιάζει ο συνδυασμός του κ. Γκουντενούδη δεν ευθύνεται η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, καθότι είναι υποχρέωσή της να ανακοινώνει στο σώμα τις ανεξαρτητοποιήσεις των συμβούλων.

Η απάντηση του κ. Σιωνίδη έχει ως εξής:

“Ο κ. Γκουντενούδης με πρόσφατο δημοσίευμα του, επιχείρησε ακόμα μία ανοίκεια επίθεση προς την διοίκηση του δήμου και ειδικότερα προς τον δήμαρχο και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Ορμώμενος προφανώς από την πικρία που του έχουν προκαλέσει οι διαδοχικές απώλειες στενών συνεργατών του, εκτοξεύει ψεύδη και μυθεύματα εναντίον της διοίκησης επιδεικνύοντας αμετροέπεια που δεν συνάδει με έμπειρο αυτοδιοικητικό.

Μας προκαλεί απορία η πορεία πολιτικής αποσύνθεσης που παρουσιάζει, διότι δεν είναι σύνηθες κατά την περίοδο που ένας συνδυασμός βρίσκεται στην αντιπολίτευση και δεν υφίσταται θέμα αξιοποίησης ή μη των συνεργατών, αυτοί να αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλο από τον συνδυασμό.

Επί της ουσίας των καταγγελιών του δημοσιεύματος θεωρούμε, ότι είναι μια σύνθεση από αίολα επιχειρήματα, τα οποία στοχεύουν στο να αποπροσανατολίσουν τους δημότες και να συσπειρώσουν όσους εκ των συνεργατών του δεν έχουν ήδη εξέλθει από τον συνδυασμό.

Σχετικά με τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου

Μετά την αλλαγή του νόμου και την αφαίρεση και ταυτόχρονη εκχώρηση αρμοδιοτήτων από την οικονομική επιτροπή προς το δημοτικό συμβούλιο, η σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου καθίσταται επιτακτική και σε συντομότερα χρονικά διαστήματα. Θυμίζουμε στον κ. Γκουντενούδη ότι επί θητείας του κάλεσε δημοτικό συμβούλιο στις 23 Μαΐου του 2018 στις 06:30μμ, με 23 θέματα και εν μέσω των Πολυκαστρινών, όταν ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος ήταν στις 28 Μαΐου. Το ίδιο βράδυ του συμβουλίου της 23ης Μαΐου 2018 είχαν προγραμματιστεί δύο εκδηλώσεις.

Σχετικά με τις ανακοινώσεις παραίτησης και ανεξαρτητοποίησης συμβούλων του συνδυασμού του κ. Γκουντενούδη.

Η πρόσκληση για το δημοτικό συμβούλιο εστάλη στους συμβούλους την Δευτέρα 29 Μαΐου. Η επιστολή παραίτησης του κ. Βασίλη Τάσιου δόθηκε στη γραμματεία από τον ίδιο την Τετάρτη 31 Μαΐου. Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του κ. Ευάγγελου Καπετάνη δόθηκε στην γραμματεία από τον ίδιο την Πέμπτη 1 Ιουνίου. Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του κ. Ευθύμιου Τσιτενίδη εστάλη στην γραμματεία από τον ίδιο την Παρασκευή 2 Ιουνίου. Ο κ. Ελευθέριος Γαρόπουλος και ο κ. Γεώργιος Φράγκος δημοσιοποίησαν τις αποφάσεις τους κατά την διάρκεια του συμβουλίου.

Από τις ημερομηνίες και μόνο είναι φανερό ότι οι ισχυρισμοί του κ. Γκουντενούδη είναι αποκύημα της φαντασίας του και η αναγκαιότητα της συνεδρίασης δεν είχε καμία σχέση με αυτές.

Σχετικά με την μικροπρέπεια απέναντι στο έργο που διεκδίκησε και ενέταξε η ΔΕΥΑΠ.

Δύο ΔΕΥΑ στην Ελλάδα ενέταξαν έργο ύψους άνω των 4.000.000 € στην πρόσκληση που αναφέρετε και η μία είναι του δήμου Παιονίας . Αφορά ένα έργο που θα εξασφαλίσει για τις επόμενες δεκαετίες την απρόσκοπτη υδροδότηση των δημοτικών ενοτήτων Γουμένισσας και Πολυκάστρου. Ένα έργο που μελετήθηκε και σχεδιάστηκε από το επιστημονικό προσωπικό του δήμου μας, διεκδίκησε και ενέταξε η σημερινή διοίκηση. Είναι λυπηρό να το απαξιώνει ένας πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ στην προσπάθεια του να εξέλθει από την πολιτική έρημο που έχει οδηγηθεί.

Με βαθιά προσήλωση στην αποστολή που μας ανέθεσαν οι δημότες συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την πρόοδο του τόπου μας.

Μας στεναχωρεί το τοξικό κλίμα που προσπαθούν να δημιουργήσουν όσοι έχουν ένδεια λόγου και επιχειρημάτων και επικεντρώνονται στην παραπολιτική.

Καλό θα ήταν να επιδείξουν ψυχραιμία και να δοκιμάσουν την αυτοκριτική.”

Σχολιάστε