My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Μ` επιτυχία οι δωρεάν εξετάσεις στο Ν. Αγιονέρι

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου στο Νέο Αγιονέρι, το πρόγραμμα παροχής δωρεάν εξετάσεων σε άτομα τρίτης ηλικίας, που υλοποίησε στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του ο Δήμος Κιλκίς με τον Πολιτιστικό Σύλλογο  ”ΜΙΣΤΙ”  Ν. Αγιονερίου σε συνεργασία με την Ιατροκοινωνική ομάδα της Π.Ε.Κ.Σ. (Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων).

Η συμμετοχή του κόσμου από νωρίς το πρωί ήταν υψηλή, ενώ συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό μέχρι και το μεσημέρι. Με σκοπό να εξεταστούν από το έμπειρο ιατρικό προσωπικό συνολικά προσήλθαν 120 ηλικιωμένοι. Για τις ανάγκες δε της εξυπηρέτησής τους, τα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΜΙΣΤΙ”, αλλά και το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Νέου Αγιονερίου μετατράπηκαν σε ιατρεία, όπου κάτω από άριστες συνθήκες οργάνωσης έλαβαν χώρα οι εξετάσεις: Μέτρηση χοληστερίνης, Τριγλυκεριδία, Σάκχαρο, Γενική Ούρων. Μέτρηση αρτηριακής πίεσης. Οδοντιατρικός έλεγχος. Έλεγχος Ω.Ρ.Λ. Γενική εξέταση από Γενικό Γιατρό για παθολογικά αιτία. Εξέταση από Χειρουργό και Αγγειοχειρουργό με την χρήση μηχανήματος dopler αγγείων. Οφθαλμολογικός έλεγχος. Καταγραφή φαρμάκων.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ως επικεφαλής ιατρός ο κ. Θωμάς Γερασιμίδης καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Χειρούργος-Αγγειοχειρούργος και Διευθυντής Ε’ Χειρουργικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, οι ιατροί κ. Απόστολος Καμπαρούδης χειρούργος και αναπληρωτής καθηγητής ΑΠΘ, ο κ. Θεοφάνης Ισαακίδης Οδοντίατρος και Πρόεδρος της Π.Ε.Κ.Σ., ο κ. Δημήτριος Καραμάνος Λέκτορας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και αγγειοχειρούργος, ο κ. Γεώργιος Κόντζογλου Διευθυντής  ΩΡΛ Κλινικής στο Ιπποκράτειο, ο κ. Γεώργιος Σακκιάς Οφθαλμίατρος και Διευθυντής Ορφαλμολογικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο, ο κ. Ελευθέριος Κανταρτζής  γενικός ιατρός, οι ειδικευόμενοι ιατροί Ιωάννης Χρυσάφης και Φίλιππος Λαχανάς, καθώς και οι νοσηλεύτριες Χρύσα Τσιγαροπούλου, Χρύσα Γεράκη και Αικατερίνη Μπόλα.

Την γραμματεία ανέλαβαν οι Σοφία Κοσμόγλου, μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Κ.Σ και ο Συμεών Κοιμίσογλου, συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής, ενώ την όλη διαδικασία εξυπηρέτησης των ηλικωμένων συντόνιζαν τόσο το κλιμάκιο των ιατρών, όσο και τα μέλη του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου ”ΜΙΣΤΙ”.

Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, τόσο οι διοργανωτές όσο και η Ιατροκοινωνική ομάδα της Π.Ε.Κ.Σ. δέχονταν τα ειλικρινή ευχαριστήρια των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, για τη φροντίδα και τις υπηρεσίες που τους προσέφεραν σε ό,τι αφορά την υγεία τους.

Δελτίο τύπου του Δήμου Κιλκίς

Σχολιάστε