My Twitter Feed

11 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΕΛΜΕ: Κι άλλες παραιτήσεις αιρετών -

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, 2021

Έξι νέοι γιατροί στα Νοσοκομεία μας -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Τ. Κεσίδης: Και πάλι συντονιστής -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Νέα κόντρα για το προσφυγικό -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Σε απόγνωση ο εμπορικός κόσμος! -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Ηχηρή παραίτηση αιρετών ΔΑΚΕ -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Αγρότες κομμένοι από ενισχύσεις -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

«Μύρισε θάλασσα» στο Κιλκίς

Μοναδικό χορευτικό υπερθέαμα η φετινή θερινή μουσικοχορευτική εκδήλωση του ΛΕΚ.

lek3

Γεύση από θαλασσινή αλμύρα και αέρα νησιωτικής Ελλάδας έφερε στο ακριτικό Κιλκίς, η καθιερωμένη θερινή μουσικοχορευτική εκδήλωση όλων των Τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016.

Στην φετινή εκδήλωση με τίτλο «Μύρισε θάλασσα», οι 130 συνολικά χορευτές από όλα τα Τμήματα του ΛΕΚ (Παιδικά, Εφηβικά, Ενηλίκων και Τμήμα Παραστάσεων), παρουσίασαν ένα μοναδικό χορευτικό υπερθέαμα επί σκηνής, προκαλώντας αβίαστα το παρατεταμένο και ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού, που κατέκλυσε για μια ακόμη φορά το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Ανεξαιρέτως ηλικίας, όλοι οι χορευτές πραγματοποίησαν μια υπέροχη εμφάνιση, αποτέλεσμα της συνεπούς και άρτιας δουλειάς που επιτελείται στο ΛΕΚ από τους υπεύθυνους χοροδιδασκάλους, Χρήστο Γιοβανούδη και Ανατολή Λιαρετίδου.

Την τιμητική τους στην ευχάριστη και απολαυστική αυτή βραδιά, είχαν επιλεγμένοι παραδοσιακοί χοροί από νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου, των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων, τη Μικρά Ασία και την Κρήτη.

Πέρα από τον καθηλωτικό ρυθμό και βηματισμό τους που ενθουσίασε το κοινό, τις εντυπώσεις έκλεψαν και οι τοπικές παραδοσιακές φορεσιές. Φορεσιές με ποικίλους χρωματικούς συνδυασμούς και ιδιαίτερα στολίδια, άλλες πλουμιστές και αρχοντικές, άλλες απλές και λιτές, όλες όμως πανέμορφες με τη δική τους ξεχωριστή ιστορία.

Την εκδήλωση ομόρφυναν με την παρουσίαση τους, οι δύο αφηγήτριες κ. Ξανθούλα Καμψιάδου και κ. Ειρήνη Γιάννε, με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού και με ανάγνωση αποσπασμάτων από λογοτεχνικά κείμενα.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δάφνη Νιάκα, κατά τον σύντομο χαιρετισμό της και εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε την Πρόεδρο του ΤΕΙ Κιλκίς κ. Βενετία Κουτσού για την συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο φορέων, όπως και την υπεύθυνη εργαστηρίου κ. Αμαλία Σταλίκα και τους δύο σπουδαστές Δήμητρα Μαργεντίνα και Χριστάγγελλο Γεωργαντέλη για τον σχεδιασμό στα πατρόν των νέων φορεσιών του ΛΕΚ, καθώς επίσης και όλους τους χορηγούς και όλους εκείνους που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση, που ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των «Ελευθερίων 2016» του Δήμου Κιλκίς, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Κιλκίς κ. Δ. Τσαντάκης, ο Δήμαρχος Λύσης Κύπρου κ. Σ. Παστός, δημοτικοί σύμβουλοι, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Παιονίας “ΕΥΚΡΑΝΤΗ” κ. Γ. Καρβουνιάρη, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων Κιλκίς και πλήθος κόσμου.

Σχολιάστε