My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μόνο οι μισοί πλήρωσαν τέλη

teli_kykloforiasΠρος παράταση η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αφού λιγότεροι από τους μισούς υπόχρεους τα έχουν καταβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρουν ότι στις τράπεζες έχουν προσέλθει δύο από τους 5,5 εκατομμύρια υπόχρεους, ενώ η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Ημερησίας”, στα τραπεζικά υποκαταστήματα επικρατεί το αδιαχώρητο, ενώ στις κατά τόπους ΔΟΥ σχηματίζονται ουρές από τους φορολογούμενους για την έκδοση νέου κλειδάριθμου. Και για τις δύο αυτές υποχρεώσεις η προθεσμία εκπνέει την προσεχή Τρίτη.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να δώσει ολιγοήμερη παράταση τόσο για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας όσο και για τους νέους κλειδάριθμους.

Ειδικότερα, η άτυπη παράταση αναμένεται να δοθεί προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες ΙΧ με πρόστιμα. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας του σήματος.

Την αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν τα «τσουχτερά» τέλη κυκλοφορίας ειδικά για τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα δείχνει το γεγονός ότι από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα περισσότερα από 70.000 αυτοκίνητα τέθηκαν σε ακινησία με τους ιδιοκτήτες τους να καταθέτουν τις πινακίδες στις ΔΟΥ.

Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι έχουν τρεις εργάσιμες μέρες στη διάθεσή τους για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2014, τη δόση του φόρου εισοδήματος, αλλά και τις δόσεις του ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013).

Τα συνολικά έσοδα που προσδοκά η Εφορία αγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα πρέπει να πληρωθεί και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.

rthess.gr

Σχολιάστε