My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μόνο από ζόρι…

karteros-thanasisΤου Θανάση Καρτερού.


Θα το καταλάβατε ασφαλώς ότι η διαπραγμάτευση για το χρέος έχει ήδη αρχίσει. Με τροχιοδεικτικές βολές από διάφορους Ευρωπαίους αξιωματούχους, που φροντίζουν να θυμίζουν στην ελληνική κυβέρνηση τις υποχρεώσεις της. Πιο συγκρατημένα από ό,τι παλιότερα, αλλά το ίδιο πιεστικά, έως και καταπιεστικά: Πρώτα μεταρρυθμίσεις -ωχ!- και μετά συζήτηση για το χρέος – ουφ! Στην ίδια γραμμή ο Σαπέν, ο Ντάισελμπλουμ, ο Μοσκοβισί και αναμείνατε κι άλλους.

Το γιατί είναι φανερό. Θέλουν να σπρώξουν όσο γίνεται τα νεοφιλελεύθερά τους, να μας ζορίσουν όσο γίνεται περισσότερο, να εισπράξουν όσο γίνεται περισσότερα. Να προσέλθουν στη διαπραγμάτευση με τα καλύτερα χαρτιά. Δεν κάνατε τούτο, δεν κάνατε κείνο, κάντε τούτο, κάντε κείνο. Έτσι που να επιβεβαιώνεται κάθε στιγμή η επιτροπεία τους. Αλλά και να δίνουν εξετάσεις στο συντηρητικό ακροατήριο της χώρας τους: Είδατε τι αυστηροί που είμαστε με τους Έλληνες!

Αυτή η επιτροπεία, το ύφος, ο πατερναλισμός, οι καρπαζιές, οι συμβουλές, οι δήθεν καμουφλαρισμένες καθόλου δήθεν απειλές, είναι ίσως το χειρότερο απ’ όλα. Χειρότερο και από το είδος των μεταρρυθμίσεων που επείγονται να σπρώξουν εταίροι και δανειστές. Γιατί ενοχλεί ασφαλώς η παράλογη αύξηση του ΦΠΑ που μας έχει επιβληθεί. Αλλά ενοχλεί περισσότερο όταν ο κάθε Ευρωπαίος υπουργός ή γραφειοκράτης ρίχνει την παρόλα του για τη χώρα σου. Και για την κυβέρνησή της.

Αυτό δεν χωνεύεται εύκολα. Ή και καθόλου. Διότι να βγαίνει ο Ντάισελμπλουμ, ας πούμε, μετά από συνάντηση με τον Τσακαλώτο, και να μας λέει ότι χρειάζεται “πολλή δουλειά”, δεν είναι και το καλύτερο που μπορεί να μας συμβεί. Σοβαρά, Γερούν; Βρε κι εμείς δεν το ξέραμε. Καλά που ήρθες εσύ να το θυμίσεις και σε μας και στον Τσακαλώτο. Να δείξεις επίσης στους προϊσταμένους σου πόσο αυστηρός είσαι. Και στους συμπατριώτες σου πόσο χρήσιμος τους είσαι.

Πουλάνε και μούρη όλοι τους, όπως καταλάβατε. Προωθούν ο καθένας τον εαυτό του στο καταναλωτικό του κοινό. Πιο συμμαζεμένοι μετά το δημοψήφισμα -Γερούν, γερά- και τις εκλογές. Αλλά με τον ίδιο αέρα του αυθέντη. Και πάντα στην ίδια γραμμή. Κι αν κάτι μπορεί να βγει από αυτή την πασαρέλα, είναι ότι από τούδε και εις το εξής απαγορεύονται οι αυταπάτες. Αυτοί από δίκιο δεν καταλαβαίνουν. Μόνο από ζόρι…

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε