My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

Του Τάσου Παππά.


Το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. έχει προαναγγελθεί, οι υπογραφές έχουν πέσει, απομένει η ανακοίνωσή του. Ηταν μια περιπετειώδης σχέση από την αρχή. Σε κανονικές συνθήκες δεν θα είχε συμβεί. Ο γάμος δεν ήταν λευκός. Είχε και πάθος (τους ένωσε το μίσος κατά των σχημάτων του συναινετικού δικομματισμού που χρεοκόπησαν τη χώρα), είχε και πολλές εντάσεις (στο πεδίο των δικαιωμάτων σινικά τείχη χωρίζουν τις απόψεις τους).

Το ερώτημα είναι αν θα έχουμε βελούδινο διαζύγιο. Αυτό ελπίζει και επιδιώκει ο μεγάλος εταίρος. Δεν θέλει δηλαδή με την απομάκρυνση του μικρού εταίρου από την κοινή στέγη και την κοινή κλίνη να αρχίσει η αναζήτηση ευθυνών για το ποια πλευρά ευθύνεται περισσότερο για τη διάλυση της συμβίωσης. Φοβάται το ξεκατίνιασμα -σύνηθες φαινόμενο στα διαζύγια. Νομίζω ότι δύσκολα θα το αποφύγει.

Σε όλες τις σχέσεις τέτοιου τύπου υπάρχουν μυστικά, μερικά εκ των οποίων αν δημοσιοποιηθούν μπορεί να προκαλέσουν ζημιά και στους δύο. Οσο διατηρείται καλό το κλίμα, δεν κοινοποιούνται για λόγους αυτοπροστασίας.

Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛΛ. δεν θα προσπαθήσει να φέρει σε δύσκολη θέση τον πρώην σύμμαχό του για να κερδίσει το κόμμα του πόντους στο παιχνίδι των εντυπώσεων.

Οι δημοσκοπήσεις είναι αρνητικές για τους ΑΝ.ΕΛΛ. Χρειάζονται κάτι δυνατό και θεαματικό μπας και καταφέρουν να αναστρέψουν την κατάσταση.

Επίσης ο κ. Καμμένος έχει λόγους να είναι θυμωμένος (άρα μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτος) επειδή βουλευτές και στελέχη του φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για παράδειγμα: Αν ο κ. Καμμένος με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών αποκαλεί τον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ολετήρα του έθνους και της κυβέρνησης, αναρωτιέται κανείς γιατί να μην μπει στον πειρασμό να σκεφτεί ότι ανάλογη βαριά κατηγορία πρέπει να εκτοξεύσει και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, αφού ο πρωθυπουργός υπέγραψε με τυμπανοκρουσίες τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποθεώνει τον Ζάεφ και αποθεώνεται απ’ αυτόν και δηλώνει μάλιστα ότι δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω γιατί πιστεύει ότι η επιλογή του είναι ωφέλιμη για την πατρίδα.

Αν ο κ. Καμμένος καταγγέλλει αποστασία πριν εκδηλωθούν οι φυγόκεντρες τάσεις στο κόμμα του, τι τον εμποδίζει να το κάνει όταν θα βλέπει βουλευτές του να υπερψηφίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, να στηρίζουν την κυβέρνηση από την οποία αυτός θα έχει αποχωρήσει με θόρυβο και, ακόμη πιο επώδυνο για τον ίδιο, να αρνούνται να εγκαταλείψουν τις υπουργικές καρέκλες τους;

Γιατί να μην ισχυριστεί ότι υπήρξαν στο παρασκήνιο βρόμικα παζάρια μεταξύ του μεγάρου Μαξίμου και των «αποστατών»;

Το θέμα είναι τι θα κάνει ο πρωθυπουργός αν λειτουργήσουν έτσι ο κ. Καμμένος και κάποια στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. Θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο; Θα έχουμε ξεκατίνιασμα.

Θα σιωπήσει; Ισως κάποιοι σχηματίσουν την άποψη ότι έχει δίκιο ο Πάνος Καμμένος για όσα του καταλογίζει. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις η αντιπολίτευση και τα φιλοδεξιά μέσα ενημέρωσης θα στήσουν πάρτι.

Ανάγωγα

Σύντομα θα μάθουμε αν το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων» θα γίνει «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των άλλοτε φίλων».

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε