My Twitter Feed

18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Μπενινι: Η Ευρωπη, χρωσταει στην Ελλαδα

Πραγματικό… ρεσιτάλ έδωσε ο Ιταλός σκηνοθέτης και ηθοποιός, Ρομπέρτο Μπενίνι, κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος ιταλικής φιλολογίας του ΑΠΘ.

«Ευχαριστώ πολύ. Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι. Θέλω να σας φιλήσω όλους στο στόμα. Η καρδιά μου χτυπάει πολύ δυνατά» είπε σε… άπταιστα ελληνικά ο Ρομπέρτο Μπενίνι όταν ανέβηκε στο βήμα και δε δίστασε να βγάλει την τήβεννο γιατί… είχε σκάσει! Και φυσικά δεν έκρυψε την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και κυρίως για τα… σουτζουκάκια!

Στην ομιλία του με τίτλο «Δάντης, Θεία Κωμωδία. Ερμηνεία και Σχόλια στο ΧΙ Άσμα της Κόλασης» ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης μίλησε και για τους τοκογλύφους, για τους οποίους ο Δάντης είχε προβλέψει από τον 13ο αιώνα ότι θα καταστρέψουν όλες τις οικονομίες του κόσμου.

«Οι τοκογλύφοι δεν κερδίζουν χρήματα από τη δουλειά ή το μυαλό τους αλλά εκμεταλλευόμενοι τους άλλους», είπε. Και αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, εξέφρασε για άλλη μια φορά το θαυμασμό και την αγάπη του στην Ελλάδα. «Δεν είναι η Ελλάδα που χρωστάει, αλλά όλος ο κόσμος, η Ευρώπη χρωστάνε στην Ελλάδα τα πάντα».

Νωρίτερα, φτάνοντας στην εκδήλωση, σκαρφάλωσε στο μαρμάρινο πάνελ, στάθηκε όρθιος, χαιρέτισε τον κόσμο που ήταν στην αίθουσα και τον υποδέχτηκε με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «Ρομπέρτο Ρομπέρτο». Η υποδοχή… «πρίγκιπα» φυσικά τον ενθουσίασε.

Χαρακτήρισε τον Θόδωρο Αγγελόπουλο «σύγχρονο Δάντη» και του αφιέρωσε ένα τμήμα του XI Άσματος, με το οποίο έκλεισε την ομιλία του. «Σίγουρα έχει πάει στον παράδεισο αν κι εγώ θα διαβάσω την Κόλαση», είπε.

Πηγή: newsit

Σχολιάστε