My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

“Μπαλάκι” οι αποζημιώσεις

agathopoulouΣχετικά με την ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου με θέμα τη χαλαζόπτωση στις Μουριές και τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες, το αρμόδιο Υπουργείο απάντησε στο ερώτημα της βουλευτή για το ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση εφαρμογής του προγράμματος αντιχαλαζικής προστασίας, με αναπαραγωγή της ανακοίνωσης του ΕΛΓΑ.

xalaziΜια ανακοίνωση, που σύμφωνα με τη βουλευτή δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ακόμα μια πράξη στη διαμάχη που παρακολουθούμε μεταξύ ΕΛΓΑ και αναδόχου εταιρίας.

“Είναι απορίας άξιο πώς σε μια επίσημη ανακοίνωση του ΕΛΓΑ που μάλιστα αναπαράγει το Υπουργείο δηλώνεται ευθαρσώς, ότι υπεγράφη η σύμβαση γνωρίζοντας εκ των προτέρων και εγγράφως ότι η ανάδοχος εταιρία δεν μπορούσε να την ικανοποιήσει.

“Η ανάδοχος εταιρία από τη μεριά της υποστηρίζει ότι η διοίκηση του ΕΛΓΑ ψεύδεται και ότι η σύμβαση προβλέπει ότι το αντιχαλαζικό πρόγραμμα θα άρχιζε 4 μήνες μετά την υπογραφή της, δίνοντας έτσι τον απαιτούμενο χρόνο για την ετοιμασία. Θεωρεί ως αποκλειστικά υπεύθυνο για την αργοπορία τον ΕΛΓΑ που καθυστέρησε να διενεργήσει το διαγωνισμό”, τονίζει η κ. Αγαθοπούλου.

Στη δήλωσή της, η βουλευτής Κιλκίς τονίζει επίσης τα εξής:

«ΕΛΓΑ και ανάδοχος εταιρία πετούν ο ένας το μπαλάκι στον άλλον για τις ευθύνες που, ως συνήθως, τελικά δε θα καταλογισθούν σε κανέναν. Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο μιας διαλυμένης χώρας, που οι κυβερνώντες της έχουν δύο μόνο έννοιες: να εφαρμόζουν μέχρι κεραίας τα προαπαιτούμενα των μνημονίων της Μέρκελ και του ΔΝΤ και να φροντίζουν για την ασυλία και την ατιμωρησία τους. Παρά τις διαβεβαιώσεις προϊσταμένων του ΕΛΓΑ, που δόθηκαν στην τελευταία επικοινωνία μου μαζί τους, εμείς υποσχεθήκαμε στους κατοίκους ότι θα πιέσουμε όσο μπορούμε για την άμεση αποζημίωση των πληγέντων καλλιεργητών».

Σχολιάστε