My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Μπίζνες με θύματα πρόσφυγες

Διπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2017 οι φετινές συλλήψεις μεταναστών στη περιοχή της μεθορίου Ελλάδας – ΠΓΔΜ, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών περισσότεροι από τέσσερις πρόσφυγες πέφτουν στη «φάκα» των αρχών καθημερινά έξω από τα χωριά του Κιλκίς, μία ανάσα από τα σύνορα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Αστυνομίας, στην ευρύτερη περιοχή της Παιονίας συνελήφθησαν το Α΄ εξάμηνο φέτος 737 μετανάστες, έναντι 437 το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, οι δομές φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα είναι εδώ και καιρό υπερπλήρεις και εκατοντάδες άνθρωποι διαμένουν σε σκηνές στο έμπα του χειμώνα.

Οι καταδιώξεις στον άξονα Θεσσαλονίκης – Ευζώνων και στην Εγνατία Οδό αλλά και σε παράδρομους της είναι καθημερινές και κάποιες απ` αυτές μοιάζουν βγαλμένες από ταινία, την ώρα που πυκνώνουν και τα πολύνεκρα δυστυχήματα με πρόσφυγες.

Στο σχετικό ρεπορτάζ του “Έθνους” αναφέρονται και τα εξής:

Άνθρωποι-εμπορεύματα, κρυμμένοι σαν σακιά μέσα σε φορτηγά και κοντέινερς ακόμη και σε βυτιοφόρα, φορτωμένοι σε πορτ μπαγαζ αυτοκινήτων και άλλοτε χρησιμοποιώντας μικρά λεωφορεία ή πολυτελή αυτοκίνητα για να μην δίνουν στόχο διασχίζουν την Εγνατία Οδό αποφασισμένοι να παίξουν κορώνα-γράμμα τη ζωή τους προκειμένου να φτάσουν στην Κεντρική Ευρώπη.

Στις κούρσες της ελπίδας κρατούν το τιμόνι και πατούν το πεντάλ μετανάστες οι οποίοι στρατολογούνται από τα κέντρα κράτησης που βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα με αντάλλαγμα ένα καλό μεροκάματο. Αρκετές φορές επιστρατεύονται και ανήλικα προσφυγόπουλα που δεν διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης. Βοηθητικό ρόλο παίζουν πολλές φορές και Έλληνες οι οποίοι δείχνουν στους μετανάστες τα μονοπάτια της… ελπίδας.
Τα κυκλώματα

Γεωργιανοί, Πακιστανοί, Σύριοι αλλά και Αρμένιοι κινούν τα νήματα στα κυκλώματα έχοντας συνδέσμους στην Κωσταντινούπολη. Εκεί γίνεται η πρώτη επαφή με τους πρόσφυγες οι οποίοι θέλουν περάσουν στην Ελλάδα. Η ταρίφα μεταφοράς από την Κωνσταντινούπολη ως τη Θεσσαλονίκη ξεκινάει από 600 ευρώ και πολλές φορές ξεπερνά τα 2.000 ευρώ κατ’ άτομο.

Συνεργάτες των κυκλωμάτων από την άλλη πλευρά των συνόρων οδηγούν τους μετανάστες σε προσυμφωνημένες παρόχθιες περιοχές του Έβρου και τους περνούν νύχτα στην ελληνική όχθη όπου τους περιμένει ο εδώ διακινητής. Οδηγώντας μέσα από παράδρομους της Εγνατίας, διασχίζοντας βουνά της Ροδόπης της Δράμας και των Σερρών προσπαθούν να αποφύγουν τα μπλόκα της αστυνομίας.

Το κόμιστρο μεταφοράς από την Πόλη στη Θεσσαλονίκη ξεκινά από 600 ευρώ το άτομο και η ταρίφα αυξάνεται ανάλογα με το διακινητή και το κύκλωμα, ξεπερνώντας ακόμη και τα 2.000 ευρώ.

Σχολιάστε