My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Μου δίνει δύναμη η επίθεση”

Σε δήλωσή του “για το φασιστικό περιστατικό εις βάρος του”, ο υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ, Στέφανος Παραστατίδης, κάνει λόγο για “χρήση της οικογενειακής ευθύνης, μιας μεθόδου που νομοθέτησε και χρησιμοποίησε η φασιστική κυβέρνηση του Χίτλερ”.

Αναφερόμενος σε άμεσες αντιδράσεις από το κόμμα του, τον Γ. Καμίνη και τον Γ. Παπανδρέου, ο κ. Παραστατίδης δηλώνει ότι τα “άμεσα τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού κόσμου” του δίνουν δύναμη να συνεχίσει και να παλέψει για να εκφραστεί ο χώρος κοινοβουλευτικά.

Η δήλωση:

“Πριν κάποιες ημέρες, επιδιώχθηκε μια πρωτοφανής στοχοποίηση στο πρόσωπό μου. Στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς διακινήθηκαν φυλλάδια με χαρακτηρισμούς περί προδοσίας, ενώ ανώνυμοι λογαριασμοί στα social media παρακινούσαν σε τιμωρία μου, σε συνέχεια της απόφασης του πατέρα μου Θεόδωρου Παραστατίδη να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.   

Προφανώς και δεν είναι το ζητούμενο η προ πολλού δημόσια διατυπωμένη τοποθέτησή μου κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Αλλά είναι κατακριτέα η χρήση της οικογενειακής ευθύνης, μιας μεθόδου που νομοθέτησε και χρησιμοποίησε η φασιστική κυβέρνηση του Χίτλερ. Πρέπει, λοιπόν, σύμφωνα με κάποιους θρασύδειλους, να “τιμωρηθώ” εξαιτίας συγγένειας.

Είμαι πεπεισμένος ότι οι ιθύνοντες νόες έχουν ξεμπροστιαστεί στα μάτια όλων των πολιτών. Όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και οι επιδιώξεις τους, καθώς όλοι πλέον γνωρίζουν ποιες είναι οι αληθινές τους προθέσεις.

Είναι σημαντικό που, παρά την προσπάθεια κάποιων να εκμεταλλευτούν τον θυμό και την αντίδραση των πολιτών να με στοχοποιήσουν, λειτούργησαν άμεσα τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού κόσμου.

Το γεγονός ότι το Κίνημα Αλλαγής κινήθηκε άμεσα σε καταδίκη του φασιστικού περιστατικού, όπως κι η στήριξη που είχα δημόσια, τόσο από απλούς πολίτες, όσο και από προσωπικότητες του χώρου, ανάμεσα τους ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και ο πρώην Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, δεν είναι απλώς μια ένδειξη αλληλεγγύης. Είναι σαφής αντίδραση στη στρατηγική όσων επιδιώκουν το διχασμό και τη διαίρεση των πολιτών. Είναι σαφής επιλογή ότι στεκόμαστε απέναντι στις ακρότητες και τον ολοκληρωτισμό, στην εργαλειοποίηση των συναισθημάτων των πολιτών για ψηφοθηρία.

Σε προσωπικό επίπεδο, αυτή η άμεση ανταπόκριση του κόσμου να καταδικάσει τις φασίζουσες συμπεριφορές κι η αμέριστη στήριξη, μού δίνει τη δύναμη να συνεχίσω και αποτελεί έναν ακόμα λόγο που θεωρώ υποχρέωση μου να παλέψω για να εκφράσουμε το χώρο μας κοινοβουλευτικά. Και με κάνει ακόμη πιο σίγουρο ότι θα τα καταφέρουμε.Στέφανος Παραστατίδης

Σχολιάστε