My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Μουσείο ”Αυξεντίου” σε Ακρίτα

sismanidis-pastos1Συνεργασία με το δήμαρχο Λύσης, Συμεών Παστό, είχε τη Δευτέρα 20 Απριλίου ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης, με αντικείμενο τον προγραμματισμό των απαιτούμενων ενεργειών για την αποπεράτωση του στρατιωτικού φυλακίου Ακρίτα, το οποίο θα αξιοποιηθεί ως ιστορικό Μουσείο, προς τιμήν της μνήμης του Κύπριου ήρωα και υπαρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α. Γρηγόρη Αυξεντίου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι τεχνικές εργασίες και ο εξοπλισμός που θα χρειαστούν για την αποπεράτωση του Μουσείου ”Γρηγόρης Αυξεντίου”, ενώ εξετάστηκε η δυνατότητα σύναψης προγραμματικής σύμβασης των δύο δήμων, όπου θα περιγράφονται  ενδελεχώς οι κοινές δράσεις που θα αναπτύξουν για την ολοκλήρωση του έργου.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, ο δήμαρχος Κιλκίς απένειμε στον Κύπριο ομόλογό του κρυστάλλινη αναμνηστική πλακέτα ενώ ο κ. Παστός του επέδωσε ενθύμημα που απεικονίζει το βυζαντινό εξωκλήσι του Αγίου Ευφημιανού της κατεχόμενης Λύσης και ιστορικά βιβλία.  Ανάλογο ενθύμημα επέδωσε και στην Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ακρίτα.

sismanidis-pastos2Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου, με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημήτρη Τσαντάκη, του δημοτικού συμβούλου και εντεταλμένου για τις Δημοτικές Ενότητες Δοϊράνης, Μουριών, Χέρσου, Ιωάννη Σισμανίδη, του δημοτικού συμβούλου Λύσης, Κυριάκου Κοντοβούρκη και της προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ακρίτα, Αναστασίας Φλώρου.

Η αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου με το διευρυμένο Δήμο Κιλκίς Δήμου Λύσης φιλοξενήθηκε για ένα τριήμερο στην πόλη του Κιλκίς για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης του Γρηγόρη Αυξεντίου, που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς με τη συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας Ακρίτα.

Στο πλαίσιο της παραμονής της στην πόλη του Κιλκίς, η κυπριακή αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στην Παλαιοντολογική Έκθεση που βρίσκεται στο αναψυκτήριο του Λόφου Αγίου Γεωργίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς και στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Δοϊράνης και  Χέρσου.

Σχολιάστε