My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

“Μονόδρομος ο Μύλος Σαμαρά”

Το οικόπεδο του Μύλου Σαμαρά αποτελεί μονόδρομο για την κατασκευή Δικαστικού Μεγάρου στο Κιλκίς, τόνισαν με έμφαση σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, ο υφυπουργός και βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς, ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης και η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ευρώπη Αρτόγλου, με τη παρέμβαση του διευθυντή της Πολεοδομίας Φώτη Μισσόπουλου.

Ο κ. Γεωργαντάς, αφού τόνισε ότι για τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αποτελεί προτεραιότητα η κατασκευή Μεγάρου στο Κιλκίς, κάτι που θα αποτελέσει το αντικείμενο της επίσκεψής του στη πρωτεύουσα του νομού μας στις 14 Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε στις επτά λύσεις που προτάθηκαν για οικόπεδο, υπογραμμίζοντας ότι η καταλληλότερη είναι αυτή του Μύλου Σαμαρά.

Μάλιστα, την εν λόγω λύση τη χαρακτήρισε μοναδική, καθότι για κάθε άλλη θα χρειάζονταν περί τα δύο έτη προκειμένου να εγκριθεί το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο. Κάτι, που δεν απαιτείται για τον Μύλο του Σαμαρά, επειδή υπάρχει ήδη εγκεκριμένος χαρακτηρισμός για Δικαστικό με απόφαση περιφερειάρχη το 2017, ενώ και η πρόβλεψη για λειτουργίες εξυπηρετικές της εν γένει Διοίκησης δεν έρχονται σε αντίθεση με την προοπτική για κατασκευή Δικαστικού Μεγάρου.

Γι` αυτό το τελευταίο διαβεβαίωσε κι ο διευθυντής της Πολεοδομίας κ. Μισσόπουλος, τονίζοντας ότι η ίδια άποψη υπάρχει και στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που κατέθεσε ο κ. Γεωργαντάς, μετά την παραχώρηση του 32% του οικοπέδου Σαμαρά (αυτό είναι το ποσοστό που κατέχει ο δήμος), θα απαιτηθεί η παρέλευση ενός περίπου έτους για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και την έκδοση της οικοδομικής άδειας, για να ξεκινήσει στη συνέχεια η κατασκευή του κτηρίου.

Ο κ. Κυριακίδης στην δική του τοποθέτηση υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η επιλογή του Μύλου Σαμαρά σημαίνει ότι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης στην οποία ανήκει το οικόπεδο δεν θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι ήλθε σε επαφή με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες του οικοπέδου, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν αντίρρηση να δοθεί στον δήμο το κομμάτι εκείνο της έκτασης στο οποίο θα επιθυμούσε να αναγερθεί το Δικαστικό.

Τέλος, από τη πλευρά της η κ. Αρτόγλου συμφώνησε με την άποψη του κ. Γεωργαντά ότι για την μέχρι τώρα δυστοκία στο θέμα της ανέγερσης Διαστικού Μεγάρου ευθύνεται αποκλειστικά η έλλειψη ομοθυμίας και σύμπνοιας των τοπικών παραγόντων.

Δείτε τις εισηγήσεις στη συνέντευξη, σε βίντεο της GnomiWebTV  

Σχολιάστε