My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

“Μονόδρομος ο Μύλος Σαμαρά”

Ο Μύλος Σαμαρά δεν αποτελεί την ιδανικότερη λύση, αλλά στις σημερινές συνθήκες φαίνεται να αποτελεί μονόδρομο για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ομάδα Παρέμβασης Κιλκίς.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Η αναγκαιότητα να αποκτήσει επιτέλους και το Κιλκίς έναν αξιοπρεπή χώρο απονομής της δικαιοσύνης, πιστεύουμε ότι αναγνωρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Νομού.

Η άποψή μας ως Ο.ΠΑ.Κ., που εκφράστηκε με προηγούμενη ανακοίνωσή μας, ήταν ότι:

« …η επιλογή του χώρου θα πρέπει να γίνει με βάση:

α. Την αποφυγή χρονοβόρων διαδικασιών (άρα θα πρέπει να διερευνηθεί πια λύση έχει τα λιγότερα νομικά, διοικητικά ή τεχνικά εμπόδια)

β. Το συνυπολογισμό των τυχόν επιπτώσεων από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα στη γύρω περιοχή και στην πόλη γενικότερα (θέσεις στάθμευσης, κυκλοφοριακά προβλήματα, όχληση, κλπ)…».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, μετά από δύο συνεδριάσεις αποφάσισε να αρχίσει τη διαδικασία που θα οδηγήσει στην ανέγερση δικαστικού μεγάρου σε συγκεκριμένο χώρο, που παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί την ιδανικότερη λύση, στις σημερινές συνθήκες φαίνεται να αποτελεί μονόδρομο.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι δημοτικοί μας άρχοντες αποφάσισαν να δρομολογήσουν την επίλυση ενός προβλήματος που ταλαιπωρεί όλους μας για πολλά χρόνια.

Έχοντας παρακολουθήσει τις τοποθετήσεις όλων των δημοτικών συμβούλων, πιστεύουμε ότι, παρά τις αντεγκλήσεις για διαδικαστικά κυρίως θέματα, αν τύχουμε της συμπαράστασης της κεντρικής πολιτικής ηγεσίας με την εξασφάλιση της σχετικής πίστωσης (όπως προαναγγέλθηκε), πολύ σύντομα θα αρθεί μια εκκρεμότητα που δεν τιμούσε την ιστορία αυτού του τόπου.

Ελπίζουμε όλοι οι φορείς και οι δημοτικές παρατάξεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, προτάσσοντας το κοινωνικό συμφέρον ώστε να μη δημιουργηθούν και πάλι προσχηματικά εμπόδια, που θα οδηγήσουν και αυτή την προσπάθεια σε αδιέξοδο”

Σχολιάστε