My Twitter Feed

13 Φεβρουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μοιραίος και για τον …Τσιτουρίδη! -

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου, 2022

ΚΙΝΑΛ: Αδιέξοδος στα αγροτικά -

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου, 2022

Γεωργαντάς: Τα είπε με Μητσοτάκη -

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου, 2022

Δωρεάν τεστ στο νομ΄ο Κιλκίς -

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου, 2022

Στο 60% ο Βιολογικός Γουμένισσας -

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου, 2022

Συναγερμός για πανώλη χοίρων -

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου, 2022

“Άδικη η αύξηση 22% του νερού” -

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου, 2022

Σε έξαρση η πανδημία στο νομό μας -

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, 2022

Μοιραίος και για τον …Τσιτουρίδη!

Τι σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στη περίπτωση της πρόσφατης υπουργοποίησης του Γιώργου Γεωργαντά και στην ιστορία της καρατόμησης του πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη το 2007;

Καμιά, βέβαια, αλλά υπάρχει ένα πρόσωπο που πρωταγωνιστεί και στις δυο υποθέσεις και αυτό δεν είναι άλλο από τον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα, ο οποίος καυχήθηκε δημοσίως για την επιτυχή εξαγορά ψήφων των πυρόπληκτων κατοίκων της Ηλείας, με συνέπεια να παραιτηθεί ο ΥΠΑΓΑΤ Σπ. Λιβανός και να τον αντικαταστήσει ο Γ. Γεωργαντάς. Το ίδιο πρόσωπο ήταν το 2007 υφυπουργός Οικονομικών στη κυβέρνηση Καραμανλή, όταν ξέσπασε η υπόθεση των δομημένων ομολόγων, που “εφαγε” τελικά τον Σ. Τσιτουρίδη!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ο Π. Δούκας, είτε ως γαμπρός του ιστορικού ιδρυτικού στελέχους της ΝΔ Μιλτιάδη Εβερτ, είτε ως παιδί των τραπεζών και της αγοράς, όχι μόνο δεν αναγκάστηκε σε παραίτηση για το σκάνδαλο των δομημένων, όπως ζητήθηκε από τον υπ. Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη, αλλά συνέχισε και μετά το σκάνδαλο να παραμένει μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει η συντάκτρια του δημοσιεύματος, Χριστίνα Κοψίνη, ο Π. Δούκας ως υφυπουργός Οικονομικών ήταν ο αρμόδιος για την έκδοση του δομημένου ομολόγου, το οποίο ξεφόρτωσαν οι τράπεζες σε 4 ασφαλιστικά ταμεία το 2006, υπερτιμολογημένο στα 280 εκατ. ευρώ. Και συνεχίζει:

Ενώ η ευθύνη του υπ. Οικονομικών που είχε εκδώσει τα δομημένα ήταν προφανής, μια δήλωση που έκανε ο πεθερός Μ. Εβερτ, εκείνες τις δύσκολες ημέρες για την κυβέρνηση, έγινε σαφές ποιος θα θυσιαστεί για να ξεφουσκώσει το σκάνδαλο. Και φυσικά αυτός δεν ήταν άλλος από τον τότε υπουργό Απασχόλησης, Σάββα Τσιτουρίδη, στον οποίο επιρρίπτεται ευθύνη για πλημμελή έλεγχο των επενδυτικών αποφάσεων που έλαβαν τα Δ.Σ των Ταμείων. Ο βουλευτής Κιλκίς μετατρέπεται εύκολα σε αδύναμο κρίκο.

Πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία λίγες ώρες μετά, αναφορικά με παλαιές παρατυπίες στενού του συνεργάτη στο υπουργείο, δίνουν την κατάλληλη αφορμή στον Κ. Καραμανλή να σηκώσει το τηλέφωνο και να του ζητήσει να παραιτηθεί. Ο Τσιτουρίδης απομακρύνεται. Ο Δούκας μένει…

Δείτε το δημοσίευμα

Σχολιάστε