My Twitter Feed

21 Δεκεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Nέα διοίκηση στους αρχιτέκτονες -

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, 2021

Καμπάνια ενάντια στην ακρίβεια -

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, 2021

Συνεχίστηκε η καθοδική πορεία -

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, 2021

Έπεσε παγετός στα Κρούσια -

Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου, 2021

“Υπάρχουν μελέτες για αρδευτικά;” -

Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου, 2021

Ιδού τι έγινε και τι όχι στο ΓΝΚ -

Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, 2021

Σταθερά στο “βαθύ κόκκινο”! -

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, 2021

Παιονία: Τεστ σε μόνιμη βάση -

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, 2021

Μνήμες από τον Ολυμπιακό Πολυκάστρου

Του Βασίλη Αθανασιάδη.

Σεπτέμβριος 1949. Ένα μήνα μετά την λήξη του εμφυλίου πολέμου και οι νέοι αναζητούν διέξοδο μετά από τις τόσες δυσκολίες – στερήσεις που έζησαν για μιά δεκαετία (1940 – 1949, πόλεμος – κατοχή – εμφύλιος).

Οι νέοι του Πολυκάστρου οι οποίοι είναι πάρα πολλοί, κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον 4 παιδιά και οι ασχολία τους είναι στους αγρούς, χειρωνακτική εργασία και στην κτηνοτροφία μικρών ζώων. Στον ελεύθερο χρόνο τους τρέχουν στο γήπεδο που είναι στο κέντρο του Πολυκάστρου και η διασκέδασή τους είναι το ποδόσφαιρο.

Γήπεδο Πολυκάστρου ο σημερινός αύλειος χώρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου, απέναντι από το Δημαρχείο μας και την Εκκλησία της “Αγίας Τριάδας”. Πίσω δεξιά διακρίνεται το παλιό Δημοτικό Σχολείο , στη θέση του σήμερα βρίσκεται το Γυμνάσιο Πολυκάστρου.
*Φωτο απο το αρχείο του Β. Γκουντενούδη

Στη φωτογραφία από αριστερά:

α) καθήμενοι: Τυφούδης Νίκος, Βασιλειάδης Αλέκος(τερματοφύλακας) και Μπερμπερίδης Αριστείδης

β) στη μέση: Οι δύο πρώτοι μου διαφεύγουν, ο τρίτος είναι ο Σαχπαζίδης Γεώργιος(Τσόρ)

γ) όρθιοι: Στυφούδης Χρήστος, Τατσιούδης (Αραμπατζής) Αναστάσιος, Μπερμπερίδης Γεώργιος, Παπαδόπουλος (Παπαδούδης) Σιδέρης(Μέλος του Δ.Σ.),Γκουγκουσίδης Νίκος.

* Απο τους αναγραφόμενους εν ζωή είναι σήμερα οι Μπερμπερίδης Γεώργιος και Γκουγκουσίδης Νικόλας που είναι άνω των 90 ετών.

** Ο Βασιλειάδης Αλέξανδρος (τερματοφύλακας), γιός του Μπαρμπα Πανίκα, ο οποίος είχε 6 κόρες και μοναχογιό τον Αλέκο, είχε τραγικό τέλος, το 1958 σε ηλικία 27 ετών. Στην παλαιά εθνική οδό μεταξύ Πολυκάστρου – Λιμνοτόπου, στη θέση ¨καραγάτσια¨, έπεσε θύμα τροχαίου, με το τρακτέρ του εξετράπη της πορείας του και εφονεύθη επι τόπου. Η νεκρώσιμη ακολουθία και η πορεία, πεζή, προς τα κοιμητήρια ήταν η αφορμή για την μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου μέχρι τότε στην ιστορία του Πολυκάστρου. Ενώ εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή δεκάδων ποδοσφαιριστών απο όλες τις ομάδες του νομού Κιλκίς, ενδεδυμένοι με τις φόρμες τους, με επικεφαλής την μπάντα του ¨Μέγα Αλέξανδρου” Κιλκίς.

Σχολιάστε