My Twitter Feed

13 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τροχαία καραμπόλα έφερε τραγωδία! -

Τρίτη, 12 Ιουλίου, 2022

Τσιτουρίδης: Αναγκαίες οι εκλογές -

Τρίτη, 12 Ιουλίου, 2022

Δέσμευση για το Φεστιβάλ Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιουλίου, 2022

AKE: Όλα για το νοσοκομείο μας -

Δευτέρα, 11 Ιουλίου, 2022

Προτάσεις σε Γεωργαντά για τα Φ/Β -

Δευτέρα, 11 Ιουλίου, 2022

Δράση ΝΕ ΠΑΣΟΚ στο Π. Αγιονέρι -

Δευτέρα, 11 Ιουλίου, 2022

Το δράμα μητέρας ενός παιδιού ΑμεΑ -

Κυριακή, 10 Ιουλίου, 2022

Σφοδρή η κακοκαιρία στο Ν. Κιλκίς -

Σάββατο, 9 Ιουλίου, 2022

Μια χαρά ασήμαντους μας έχουν

Του Πέτρου Κατσάκου.


Θραύση έκανε χθες στο Διαδίκτυο η εντυπωσιακή φωτογραφία της NASA από το τηλεσκόπιο του James Webb, όπου αποτυπώθηκε μια στιγμή στο σύμπαν πριν από κάτι δισεκατομμύρια έτη φωτός. Μια φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου και έγινε αφορμή εκατομμύρια άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν έστω και για δευτερόλεπτα την ασημαντότητα του εγώ τους μέσα στο αστρικό αυτό χάος που μας περιβάλλει.

Μόνο που δεν χρειάζεται μια εικόνα από τη NASA για να μας κάνει να νιώσουμε ασήμαντοι, αφού καθημερινά η κυβέρνηση φροντίζει γι’ αυτό. Σκέψου πόσες φορές την ημέρα νιώθεις ασήμαντος ως πολίτης και ως προσωπικότητα σ’ αυτή την κωλοχώρα που σου έλαχε να ζεις.

Από την ώρα που ξυπνάς μέχρι την ώρα που κοιμάσαι, για ασήμαντο σε μετράνε στις στατιστικές τους. Από την ώρα που πας για δουλειά μέχρι την ώρα που σχολάς, μια ασημαντότητα είσαι στα λογιστικά τους βιβλία.

Την ώρα που περιμένεις στην κάθε ουρά που σου έχουν στήσει, ένας ασήμαντος κόκκος άμμου είσαι, που πληρώνεις ό,τι έχεις και δεν έχεις για να πάρεις πίσω τα ψίχουλα ενός επιδόματος. Με ρήτρες αναπροσαρμογής, με πληθωρισμούς και επιστρεπτέες να σε βομβαρδίζουν, πόσο σημαντικός σου επιτρέπεται να νιώσεις, παρά ένα τίποτα που το ξεζουμίζουν για να τους πει κι ευχαριστώ.

Έχουν φτιάξει, βλέπεις, ένα δικό τους σύμπαν έτη φωτός μακριά από την πραγματικότητα των υπηκόων τους και μόνο με τηλεσκόπιο μπορείς να μετρήσεις την απόσταση που τους χωρίζει από τα προβλήματά σου.

Σε άλλο κόσμο και σε άλλο σύμπαν ζουν κι από ψηλά κοιτούν την ασημαντότητά σου που δίνει μάχη με τον χρόνο να βγει και τούτη η μέρα. Άσε, φίλε μου. Και χωρίς τα τηλεσκόπια της NASA, μια χαρά ασήμαντους μας κάνουν να νιώθουμε μέσα στο σύμπαν της καλοπέρασής τους.

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε