My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μια πόλη καταφύγιο προσφύγων

(Βίντεο) Στην πόλη του Κιλκίς, οικογένειες ξεριζωμένες από τον πόλεμο στη Συρία, βρήκαν γαλήνη και ένα καινούργιο σπίτι. Οι κάτοικοι, έχοντας και οι ίδιοι προσφυγική καταγωγή, άνοιξαν τα σπίτια τους και την αγκαλιά τους και τους υποδέχτηκαν στην καθημερινότητά τους.

Ανάμεσά τους ο κ. Πέτρος Δαμκαλής, ξυλουργός, που βοηθά τον κ. Zeno Amar να κατασκευάσει τα παραδοσιακά του έγχορδα. Και η κα. Δέσποινα Περτσινίδου, που ακόμα από τις μέρες του καταυλισμού της Ειδομένης έτρεξε να βοηθήσει και φιλοξένησε πρόσφυγες στο άδειο διαμέρισμά της. Τώρα, με τη βοήθεια των μελών του συλλόγου Οmnes, το διαμέρισμα έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα στέγασης και υπηρεσιών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η κυρία Δέσποινα ζει καθημερινά δίπλα στις οικογένειες.

Οι οικογένειες μένουν σε διαμερίσματα που διαχειρίζεται ο σύλλογος Omnes, σε συνεργασία με την Ηλιακτίδα ΑΜΚΕ – Iliaktida Amke, εταίρο της Ύπατης Αρμοστείας. Η βοήθεια, μέσω της στέγασης και της παροχής προπληρωμένων καρτών, παρέχεται με την υποστήριξη της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο σύλλογος Omnes έχει αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος στέγασης στην πόλη. Μέσω του προγράμματος μεταφραστές, κοινωνικοί λειτουργοί και συντονιστές του συλλόγου βοηθούν τους ανθρώπους για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες του πρώτου καιρού γνωριμίας με την πόλη και το νέο τους σπίτι και να ενταχθούν ομαλά στη νέα κοινότητα. Παρέχεται επιπλέον νομική και ιατρική υποστήριξη καθώς και χρηματική βοήθεια μέσω προπληρωμένων καρτών.

Περισσότερες από 18.700 θέσεις στέγασης έχουν δημιουργηθεί από την Ύπατη Αρμοστείας και άλλους εταίρους σε όλη τη χώρα, ώστε ευάλωτοι αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες να στεγάζονται αξιοπρεπώς. Περισσότεροι από 31000 άνθρωποι έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα αυτό ως τώρα.

Ταυτόχρονα, η Ύπατη Αρμοστεία και οι εταίροι της έχουν υποστηρίξει περισσότερους από 34.000 ανθρώπους μέσω βοήθειας με προπληρωμένες κάρτες.

Το πρόγραμμα στέγασης και προπληρωμένων καρτών χρηματοδοτείται από την Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: donors.unhcr.gr

Σχολιάστε