My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Μια νύχτα μαγική στα 100 χρόνια!

orfanidis13Η πιο μελωδική γυναικεία φωνή που ακούστηκε ποτέ στο Θέατρο Λόφου του Κιλκίς, ξεχύθηκε χθες βράδυ απ` το στόμα της μεγάλης μας αοιδού, Σόνιας Θεοδωρίδου, ροβόλησε τη πλαγιά του Αη-Γιώργη και πλημμύρισε τον καυτό νυχτερινό αέρα που ανάπνεε μια πόλη στις μέρες του μεγάλου γιορτασμού της. Μαζί και η αυθεντικά λαϊκή φωνή του Ανδρέα Καρακώτα, που στα τραγούδια του Στ. Κουγιουμτζή θα `κανε και τον Νταλάρα στα ντουζένια του να ζηλέψει! 

Τους δυο τους πλαισίωσε η εξαιρετική χορωδία του Αγ. Ιωάννη του Χρυσόστομου, που έδινε απίστευτο μελωδικό βάθος στα τραγούδια που ακούστηκαν, μ` αποκορύφωμα το “Γρεμισμένα Σπίτια” του Μαρκόπουλου, με την ερμηνεία Θεοδωρίδου – χορωδίας να γκρεμίζει καρδιές!

Μέγας μαέστρος της συναυλίας-εμπειρία, το εκλεκτό τέκνο του Κιλκίς, Θεόδωρος Ορφανίδης, που είπε πολλά στους πάνω από 1500 τυχερούς συμπατριώτες του, που ανηφόρησαν χθες βράδυ στο Λόφο, με την κίνησή του να γυρίσει προς το μέρος τους και και να τους διευθύνει στα άσματα-σύμβολα του Μίκη Θεοδωράκη, “Ένα το χελιδόνι” και “Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ”!

“Να είμαστε περήφανοι για τη κιλκισιώτικη καταγωγή μας. Νά `ναι καλά κι αυτοί που προσπάθησαν να εμποδίσουν την συναυλία μας”, είπε στο τέλος ο μαέστρος, αλλά δυστυχώς δεν διακρίναμε κανέναν εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής του Κιλκίς στο Θέατρο εκείνη την ώρα για να τον ακούσει! Χαιρέτησε δε τον Κιλκισιακό, που ανέλαβε αυτός αντί για τον δήμο την διοργάνωση της συναυλίας!

Να σημειωθεί ότι η μεγάλη μας σοπράνο, εμφανίστηκε στη χθεσινή συναυλία, που θα μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια ελεύθερου βίου του Κιλκίς, εξαιρετικά επηρεασμένη – όπως άλλωστε η ίδια δήλωσε – απ` το τροχαίο ατύχημα που είχε η αδελφή της, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ένα θλιβερό συμβάν, που ωστόσο δεν επηρέασε στο παραμικρό την άψογη επαγγελματική της παρουσία. Ανταποδίδοντας δε την αγάπη που εισέπραξε απ` τον κόσμο, ανέβηκε στο τέλος του κοντσέρτου στις κερκίδες για σφίξει χέρια θεατών, αφού πρώτα ασπάστηκε θερμά την Αιμιλία και την Μαρία Κουγιουμτζή, σύζυγο και κόρη αντίστοιχα του Σταύρου, που βρέθηκαν κι αυτές στο Θέατρο Λόφου, τιμώντας έτσι τους συντελεστές της μεγάλης βραδιάς και το Κιλκίς.

Γιάννης Καραγιαννίδης

Φωτό: Statis Kokki

Σχολιάστε