My Twitter Feed

3 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζει ακάθεκτη η πανδημία -

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΛΜΕ: Να εγκριθούν τα ολιγομελή -

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2021

Τα είπαν με τον πρόεδρο ΟΝΝΕΔ -

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2021

Ανησυχία για το Λύκειο του Χέρσου -

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2021

Άξιος εστί ο μέγας Μίκης -

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2021

Στη γειτονιά των αγγέλων ο Μίκης -

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2021

Υγεία: Το 8,2% σε διαθεσιμότητα -

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2021

Για διαθεσιμότητες και ολιγομελή -

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2021

Μια μέρα στη Πινακοθήκη της Τέχνης

Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021, πιστοί στο εικαστικό, και όχι μόνο, ραντεβού μας η Πινακοθήκη της Τέχνης ανοίγει τις πόρτες της και ξεναγεί μικρούς και μεγάλους στους θησαυρούς της.

Για άλλη μια φορά θα βρεθούμε στον αγαπημένο χώρο, θα σας ξεναγήσουμε, θα χορέψουμε, θα σας φιλέψουμε νοστιμιές, θα πραγματοποιήσουμε καλλιτεχνικά εργαστήρια για να απολαύσετε μια όμορφη εικαστική μέρα.

Άλλωστε κάθε εικαστική περιπλάνηση, έχει κάτι να προσφέρει στον επισκέπτη. Φεύγει πλουσιότερος σε εικόνες και γνώσεις, που τις φιλτράρει στην πορεία και αναλόγως υιοθετεί σύμφωνα με τα προσωπικά του πιστεύω και βιώματα. Ειδικά σε ότι αφορά στα παιδιά, έχει παρατηρηθεί ότι οι επισκέψεις σε μουσεία συντελούν στην βελτίωση της ικανότητας της κριτικής σκέψης τους.

Σας περιμένουμε λοιπόν, μικρούς και μεγάλους, από τις 5 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ, στο Μεταλλικό, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στη θεσμοθετημένη εκδήλωση της Τέχνης «Μια Μέρα στην Πινακοθήκη», που φέτος πραγματοποιείται σε συνεργασία και υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, ο οποίος επιχορηγεί μέρος των δράσεων.

Μια μέρα εικαστική, χορευτική, καλλιτεχνική, δημιουργική! Πολιτισμός-φύση και άνθρωπος για άλλη μια φορά παίρνουν κοινή ανάσα, συνυπάρχουν και συμπορεύονται.

Σας περιμένουμε με εκπλήξεις, εκπαιδευτικές, εικαστικές, χορευτικές, αφηγηματικές….και πολλά άλλα.

Πρόγραμμα δράσεων «Μια μέρα στην Πινακοθήκη»

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

  • Οι ξεναγήσεις γίνονται από την υπεύθυνη της Πινακοθήκης, Μαίρη Σαραντοπούλου, εκπαιδευτικό, απόφοιτο σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
  • Παρέα με την Μαίρη θα γνωρίσετε καλλιτέχνες και τα έργα τους, θα αποκτήσετε γνώσεις για τις τεχνοτροπίες και την ιστορία της Πινακοθήκης.
  1. Η διάρκεια της ξενάγησης θα είναι 30 λεπτά και θα επαναληφθεί κατά τις ώρες:

17:30– 18:00

19:30 –20:00

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

«Χαρτιά σε σχοινιά»

Μια μπουγάδα αλλιώτικη από τις άλλες σας περιμένει στην έκθεση της Κιλκισιώτισσας εικαστικού, Ζωής Τζήμητρα.

Μια έκθεση 48 μικρών έργων ακουαρέλας με πενάκι, που αποτελούν στιγμιότυπα  της ζωής” εντός των τειχών “, που προσπαθούν να αναδείξουν την ποιητική έκταση της απλότητας.  Τα έργα έχουν δουλευτεί σε χαρτί και καμβά ακουαρέλας και χρησιμοποιήθηκαν χρώματα ακουαρέλας και πενάκι pillot 0.7.

Η Ζωή Τζήμητρα θα είναι μαζί μας για να μας μιλήσει για τη δουλειά της και να μοιραστεί σκέψεις και προσεγγίσεις των έργων της.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Στη διάρκεια της μέρας οι μικροί και μεγάλοι μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να εμπνευσθούν από τα έργα της Πινακοθήκης και σε συνεργασία με εικαστικούς να συμμετάσχουν σε όμορφα και διαδραστικά εργαστήρια.

-Έτσι ο Χαρίτων Παπαδόπουλος εικαστικός, απόφοιτος της σχολής Καλών τεχνών και μέλος της Τέχνης θα δουλέψει με παιδιά ένα εργαστήρι με θέμα “Ζωγραφίζω τις εντυπώσεις μου από το φετινό καλοκαίρι”. Τα παιδιά θα κληθούν να αποτυπώσουν στο χαρτί τις εντυπώσεις τους από το καλοκαίρι. Είτε αυτές είναι προσωπικές, είτε αφορούν σε κοινωνικές εμπειρίες και την πρόσφατη επικαιρότητα.

Η διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι 30 λεπτά και θα επαναληφθεί κατά τις ώρες

17:30 – 18:00

19.30 – 20:00

Εννοείται ότι πέραν του εργαστηρίου οι μικροί μας φίλοι θα έχουν στη διάθεση τους όλα τα υλικά για να αποτυπώσουν εικαστικά ό,τι λαχταρά η ψυχή τους.

-Η Ελευθερία Τζόρα-Αυγητίδου, εικαστικός και μαστόρισσα στην τέχνη της μεταξοτυπίας, θα δουλέψει με ενήλικες σε ένα εργαστήρι με τίτλο “Δουλεύοντας το μπατίκ”. Θα φέρει τα τελάρα της, τα κεριά και τα υπέροχα χρώματα της μεταξοτυπίας και εκπαιδεύτρια και εκπαιδευόμενοι θα δημιουργούν ταυτόχρονα. Η κ.Αυγητίδου θα δουλεύει με κερί ενώ οι εκπαιδευόμενοι με gouda, ένα πιο εύκολο και εύχρηστο υλικό, ώστε να χαρούν άμεσα το αποτέλεσμα.

Η διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι 60 λεπτά και θα υλοποιηθεί από τις 18.00 έως 19.00

-Η Μάρθα Αραβίδου, εκπαιδευτικός, συνεργάτης και μέλος της Τέχνης μαζί τη Σοφία Μιχαηλίδου, επίσης εκπαιδευτικό και φίλη της Τέχνης, θα μας αφηγηθούν το αγαπημένο τους παραμύθι με τίτλο “Ο τρομερός εχθρός”, του Χόρχε Μπουκάι.

Ένα παραμύθι που μιλάει για τους φόβους μας. Ένα παραμύθι σαν εκείνα του παλιού καλού καιρού, με βασιλιάδες και μάγους. Ποιος είναι ο εχθρός που τρομάζει τον πανίσχυρο βασιλιά; Γιατί όλοι στο παλάτι λένε πως υπάρχει μια δύναμη που ποτέ του δεν θ’ αποκτήσει; Και ποιος την κατέχει;
Μια ιστορία αγάπης και μίσους, ταπεινοφροσύνης και ματαιοδοξίας, που εξηγεί πώς ο τρομερός εχθρός μας, μπορεί να γίνει ο καλύτερός μας φίλος.

Με τον μοναδικό τους τρόπο, την απίστευτη τρυφερότητα τους και την αποδεδειγμένη εκπαιδευτική εμπειρία τους η Μάρθα και η Σοφία, θα αγγίξουν ψυχές μικρών και μεγάλων.

Η διάρκεια της αφήγησης θα είναι περίπου 30 λεπτά, από τις 19.00-19.30

  1. – Ο χορός δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μέρα μας. Άλλωστε είναι υπέροχος τρόπος έκφρασης. Το αργεντίνικο τάγκο είναι ο χορός που σε συνεπαίρνει με τον ερωτισμό του, τις δυναμικές και ταχύτατες φιγούρες, την αισθησιακή κίνηση και τη μαγεία της λατινικής Αμερικής ενώ η ρούμπα ξετρελαίνει με τον απερίγραπτο ρυθμό της, σε αιχμαλωτίζει, σε κάνει να θέλεις να χορεύεις συνέχεια να εκφράζεσαι, να δημιουργείς.
  2. Και ποιός άλλος παρά ο βιρτουόζος και επαγγελματίας χορευτής του Τάγκο Κωνσταντίνος Πετρίδης, θα μπορούσε να σας παρασύρει στα μυστικά του χορού?
  3. Μαζί με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, υπεύθυνη των τμημάτων χορού της Τέχνης και χορεύτρια, Άννα Αρκούδη, αλλά και μέλη των τμημάτων χορού θα γεμίσουν χορευτικές πινελιές τη μέρα.

Διάρκεια προγράμματος 30 λεπτά.

19.30 – 20.00

Ελάτε να μας συνεπάρει η καταλυτική δύναμη της τέχνης, του ρυθμού, του χορού, της μουσικής, της ζωγραφικής, του θεάτρου.

Δίνουμε ραντεβού στην Πινακοθήκη για μια μέρα αλλιώτικη, μια μέρα για την τέρψη της ψυχής μας, μια μέρα στην Πινακοθήκη της ΤΕΧΝΗΣ.

Η εκδήλωση επιχορηγείται από το Δήμο Κιλκίς.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων και την αποφυγή της διασποράς του covid 19.

Σχολιάστε