My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Μια ευκαιρία για μη ερημοποίηση

dimitriadis-290x350Παρέμβαση του Σ. Δημητριάδη μ` αφορμή το μεγάλο πρόβλημα για το νομό Κιλκίς.

Το πρόβλημα κινδύνου ερημοποίησης στο νομό Κιλκίς “το είχαμε τονίσει μαζί με τα δραστήρια μέλη της κίνησης “ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ STOP” πριν λίγα χρόνια και το ανακινήσαμε πάλι με τις πρόσφατες πλημμύρες του φετινού χειμώνα”. Αυτό υπογραμμίζει ο ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ, Σαράντης Δημητριάδης, ιδιαίτερα γνωστός στο νομό μας για τους αγώνες ενάντια στα μεταλλεία.

epa01317919 (FILE) A file picture dated 04 September 2007 shows workers building biological barriers by using hay to create grid patterns that stabilize sand dunes and prevent desertification in the Maowusu Desert, near Lingwu, Ningxia Hui Autonomous Region, China.  On 22 April 2008, Earth Day is celebrated in many countries to inspire awareness of and appreciation for the earth's environment.  EPA/MICHAEL REYNOLDS

Με σχόλιό του, που απέστειλε στο ΚΙΛΚΙΣ24, ο κ. Δημητριάδης εκφράζει τη χαρά του για το γεγονός ότι το εν λόγω πρόβλημα πρόκειται να αποτελέσει το θέμα εγκριθέντος έργου στα πλαίσια ειδικού ερευνητικού προγράμματος, τονίζοντας και τα εξής:

“Το πρόβλημα δεν το ανακαλύψαμε εμείς, ήταν ήδη γνωστό στους επιστημονικούς κύκλους και ο κ. Συλλαίος ήταν μεταξύ αυτών που πρώτοι το επεσήμαναν με τις μελέτες τους. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τοπικό, είναι παγκόσμιο. Κατά κάποιο τρόπο λοιπόν ο νομός Κιλκίς μπαίνει στο στόχαστρο μελετών για την καταγραφή, ανάλυση και επίλυση ενός προβλήματος με παγκόσμιες διαστάσεις. 

Εύχομαι ολόψυχα το πέρας του έργου αυτού, που αποτελεί επαναλαμβάνω μεγάλη ευκαιρία για το νομό σας, να αποδώσει αποτελέσματα εφαρμόσιμα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του τόπου, τη βελτίωση της παραγωγικότητάς του και την καλυτέρεψη της ζωής των κατοίκων του. Σε εσάς εναπόκειται η θέληση και η ευθύνη να βοηθήσετε όσο και όπως μπορείτε στην υλοποίηση του έργου αυτού. Για να μην πάει μια μεγάλη ευκαιρία χαμένη”.

Σχολιάστε