My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Μια διαδρομή αλληλεγγύης

Σαλέρνο, Μπίλεφελντ, Αθήνα, Ειδομένη.

Την έμπρακτη αλληλεγγύη με την ενίσχυση της ανθρωπιστικής αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος, έρχεται να αναδείξει η αποστολή της «Αλληλεγγύης για Όλους» και του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Χαλανδρίου στην Ειδομένη.

allileggyiΤο ταξίδι των 549 χιλιομέτρων για τα σύνορα ξεκίνησε στις 23 Οκτωβρίου με πολλά χαμόγελα αλλά και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, με τη βροχή να πέφτει καταρρακτωδώς.

Η αποστολή που πραγματοποιείται με ένα βαν “φορτωμένο” ανθρωπιά, βρίσκεται αυτή τη στιγμή περίπου στα μισά της συνολικής απόστασης Αθήνα – Κιλκίς.

Στην Ειδομένη, εκεί όπου οι πρόσφυγες προσδοκούν, παρά την εξάντλησή τους, να συνεχίσουν το δρόμο τους, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από το αδηφάγο τέρας του πολέμου που τους ανάγκασε να αφήσουν πίσω οικογένειες, σπίτια και αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής.

Για ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας, στη δραματικότερη προσφυγική κρίση που έχει ξεσπάσει μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Εξάλλου η αλληλεγγύη, ως έννοια και ως πραγματικότητα, συνιστά μία από τις σημαντικότερες πηγές αισιοδοξίας και ελπίδας. Ελπίδα που, Ιταλοί πολίτες από τοΣαλέρνο, αλλά και Γερμανοί αλληλέγγυοι του Die Linke στο Μπίλεφελντ, προσέφεραν μέσω οικονομικής ενίσχυσης, με την πεποίθηση ότι η λύση της προσφυγικής κρίσης αφορά κάθε ευρωπαίο πολίτη. Η ενίσχυσή τους έγινε τρόφιμα για βρέφη και είδη προσωπικής υγιεινής, τα οποία αυτήν την στιγμή αποστέλλονται στον τελευταίο συνοριακό σταθμό της χώρας.

Το βαν της «Αλληλεγγύης για Όλους», που συνταξιδεύει μαζί με το ΚΙΦΑ Χαλανδρίου και θα συναντήσει στα σύνορα το Κοινωνικό Ιατρείο της Κορίνθου (που πραγματοποιεί ταυτόχρονη αποστολή), είναι γεμάτο από κούτες με πάνες, μωρομάντηλα, σαπούνια, σαμπουάν, σερβιέτες και παιδικές τροφές.

Παρά την κακοκαιρία, η αποστολή αναμένεται να φτάσει στον προορισμό της αργά απόψε το βράδυ και θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα.

Στόχος της, δεν είναι άλλος, από το να ολοκληρώσει την παράδοση των ειδών που συγκεντρώθηκαν, και, μέσω των εθελοντών, να παράσχει βοήθεια και φροντίδα στους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας, σε μια προσπάθεια να γίνει το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους, όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπές.

Πηγή: tvxs.gr

Σχολιάστε