My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Μια “άλλη ματιά” στον Σοσιαλισμό

Κυκλοφορεί το νέο πόνημα του Χρ. Γκόλιαρη.

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο βιβλίο του κ. Χρήστου Γκόλιαρη, με τίτλο «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. Μύθος και πραγματικότητα». Το βιβλίο στην 1η του αυτή έκδοση κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική-ψηφιακή μορφή από τις εκδόσεις Easywriter.gr.

Στόχος του βιβλίου αυτού (όπως αναφέρει ο συγγραφέας στον πρόλογό του) είναι η πολιτική εγγραματοσύνη, δηλαδή μια πρώτη συστηματική προσέγγιση, με το συγκεκριμένο αντικείμενο το σοσιαλισμό, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που ανήκει ο καθένας, ώστε ο ενημερωμένος πολίτης να μπορεί να μελετά και να κρίνει ιδέες, ιδεολογίες και πολιτικές.

Το βιβλίο αυτό (45 σελίδες) είναι μια πολύ μικρή εισαγωγή στην ιδεολογία και την πράξη του σοσιαλισμού, ο οποίος αποτελεί μαζί με το φιλελευθερισμό τις δύο από τις κυριότερες πολιτικές θεωρίες οι οποίοι παρουσιάστηκαν ανά τους αιώνες με διάφορες ονομασίες και εκδοχές.

Για να καταφανεί η ουσία του σοσιαλισμού, στην εργασία αυτή παρουσιάζεται αρχικά μια ιστορική αναδρομή του ανά τους αιώνες, με κύριο εστιασμό στην Ευρώπη. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι μορφές και τα είδη του σοσιαλισμού διαχρονικά, παράλληλα με μια πολύ περιεκτική κριτική ματιά. Κατόπιν καταγράφεται μια μικρή αναφορά του σοσιαλισμού στην Ελλάδα από τη δημιουργία ελεύθερου κράτους μέχρι σήμερα και στο τέλος ο συγγραφέας καταθέτει τις προσωπικές του προτάσεις για αποτελεσματικής εφαρμογή μορφής του σοσιαλισμού στην Ελλάδα οι οποίες, όπως αναφέρει ο συγγραφέας, εδράζονται σε  δύο προσωπικές του πολιτικές πεποιθήσεις που είναι ο σεβασμός στον Άνθρωπο και κυρίως στην ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης του και ο σεβασμός στη Δημοκρατία (κοινοβουλευτική, αντιπροσωπευτική, πολυκομματική).

Το βιβλίο διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ. Για το «κατέβασμά» του, μεταβαίνετε στην ιστοσελίδα www.easywriter.gr και στην κατηγορία «κριτική και δοκίμιο», το βρίσκετε και πριν το αποθηκεύσετε θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό στον οποίο θα καταγράψετε μόνο το email σας και έναν προσωπικό κωδικό αριθμό.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε