My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μη μας στερείτε το…

kouklotheatro2…κουκλοθέατρο μας.

Γράμμα ενός δεκατριάχρονου από την Γερμανία.


Γεια σας,

Είμαι ο Ορέστης, 13 ετών και ζω στο Αμβούργο της Γερμανίας. Η μητέρα μου είναι Ελληνίδα και ο πατέρας μου Γερμανός, ερχόμαστε στην Ελλάδα τρεις φορές το χρόνο, για να δούμε τους συγγενείς και φίλους μας που μας λείπουν εδώ στην Γερμανία.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου οι διακοπές του Οκτώβρη είναι οι διακοπές του κουκλοθεάτρου στο Κιλκίς. Με τι χαρά και ανυπομονησία περιμένω να έρθει αυτός ο καιρός, να καθίσω μπροστά στην σκηνή, να σβήσουν τα φώτα, να φωτιστεί η σκηνή και να χαθώ στον μαγικό κόσμο της κούκλας…

Προσπαθώ να μην χάνω ούτε μια παράσταση, πρέπει να τις βλέπω όλες! Το κουκλοθέατρο είναι ένα αγαπημένο κομμάτι της ζωής μου. Με τον καιρό δεν μου έφτανε μόνο να βλέπω, ήθελα να κάνω τις δικές μου κούκλες, την δική μου παράσταση.

Θυμάμαι να κάθομαι από πολύ μικρός με την αγαπημένη μας φίλη την κ. Σούλα και να μου δείχνει πως να φτιάξω την κούκλα της φαντασίας μου, να της δώσω ζωή κάνοντάς την να κινείται και να μιλά, τι μεγάλη χαρά μου έδινε αυτό. Με την ξαδέλφη μου την Μυρτώ ετοιμάζαμε παραστάσεις και τις δείχναμε στους μεγάλους.

Ονειρεύομαι όταν μεγαλώσω να γίνω κουκλοπαίκτης και να παίζω για τα παιδιά όλου του κόσμου και για τους μεγάλους, σαν την κ. Σούλα και την μαμά μου και πολλούς άλλους, που ξέρουν το μυστικό, πως να ξαναγίνουν παιδιά.

Φέτος μου ήρθε η ιδέα να γράψω ένα σενάριο για κουκλοθέατρο και άρχισα να φαντάζομαι πως θα μπορούσε να παιχτεί, με τι κούκλες κλπ.

Τι μεγάλη απογοήτευσή ένοιωσα όταν άκουσα ότι τον Μάιο θα γίνει το τελευταίο φεστιβάλ στο Κιλκίς! Είναι σαν να γκρεμίστηκε ένας ολόκληρος κόσμος γύρω μου. Δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν θα ανάψουν ξανά τα φώτα της αυλαίας του συνεδριακού κέντρου για τις κούκλες απ΄όλον τον κόσμο, να μην βλέπω αυτήν την μαγεία να πλημμυρίζει τους δρόμους του Κιλκίς, να μην μπορώ πια να διηγούμαι στους Γερμανούς συμμαθητές μου, με περηφάνια, για τις υπέροχες στιγμές που έζησα ξανά στην Ελλάδα μας, στον τόπο μου!

Μη μας στερείτε το κουκλοθέατρο μας. Σας παρακαλώ πολύ, εσάς τους μεγάλους, τους υπεύθυνους, εσείς που μετράει ο λόγος σας και μπορείτε να κάνετε κάτι, μη μας στερείτε το κουκλοθέατρό μας! Το ίδιο θα ήθελαν να σας πούνε όλα τα παιδιά του Κιλκίς.

Κι εγώ , ο Ορέστης…. από μακριά …. φωνάζω…..
Μη μου στερείτε το κουκλοθέατρο μου! Μη μου παίρνετε το όνειρο μου! ! !

Σχολιάστε